Prespa Birlik - Räppe GOIF 4-0

Publicerad 19 augusti 2017 20:18

Fyra mål framåt i senaste hemmamatchen mot Kvarnby som slutade med 4-1 följdes upp med lika många under lördagseftermiddagen när Prespa Birlik krossade Växjö-laget Räppe med hela 4-0, (3-0).

PB saknade ett flertal spelare vilket gjorde att tränaren Almir Buhic fick stuva om i startelvan. Mathias Jung vikarierade som mittback och Freddy Borg fick spela på topp andra matchen i rad. Och det var även Borg som prickade in 1-0 för dem vitklädda redan i den nionde minuten. I den 33:e minuten frispelade han Christoffer Levi som enkelt kunde placera in bollen bakom Räppes målvakt. Fem minuter efter 2-0 målet tryckte lagkaptenen Anton Viklund dit 3-0 och PB gick till pausvila med en behaglig ledning.

– Vi är starka på hemmaplan och det fick Räppe känna på. Alla skall ha beröm idag, vi krigade hårt för varandra, sade en nöjd lagkapten efter slutsignalen.

Publiken hade knappt hunnit bänka sig inför den andra halvleken innan Tobias Malm kunde trycka dit 4-0 på en retur. Resten av matchen blev en transportsträcka för hemmalaget som i och med segern återtog tredjeplatsen i tabellen, fem poäng bakom tabellettan Torns IF. Närmast väntar bortamatch mot Asarums IF.

Almir Buhic efter matchen:
– En solid arbetsinsats av killarna. Vi spelade moget och tog många beslut som var rätt, både i defensiven och offensiven. Skall man hitta något som vi kunde gjort bättre så är det målskörden, men vi gjorde fyra och höll nollan bakåt, så vi skall vara nöjda.

Klicka här för matchfakta