Ojevwe Akpoveta klar för Prespa Birlik

Publicerad 24 augusti 2017 20:04

Prespa Birlik har idag gjort klart med den nigerianska anfallaren Ojevwe Akpoveta. 24-åringen värvades av div 1-laget Landskrona BoIS tidigare i år från nigerianska Premier League-klubbben Heartland FC. Efter att kontraktet med Landskrona gått ut tidigare i sommar så står det allltså nu klart att Akpoveta kommer att spela i den vita tröjan resten av säsongen.

– Akpoveta är en stor och stark anfallare som har näsa för mål. Han fick sparsamt med speltid i BoIS där han konkurrerade med tidigare PB-anfallaren Sadat Karim om en plats i anfallet. Vi vet att vi kommer ha stor nytta av hans kvaliteter här i PB under höstens viktiga matcher, säger sportchef Jerry Nilsson.

– Det är roligt att vara här i Prespa Birlik och jag kommer lägga ner ett hårt jobb för att klubben skall uppnå målet man satt upp denna säsong. Jag vet att det är en klubb med höga ambitioner och här finns många duktiga fotbollsspelare, säger Ojevwe Akpoveta vars äldre bror spelar för superettan-laget Helsingborgs IF.

Om allt går enligt planerna så kommer Akpoveta att bli spelklar till lördagens match mot Asarums IF.

Ojevwe Akpoveta kommer att spela i tröja nummer 24 och vi hälsar honom varmt välkommen till Prespa Birlik-familjen.