Asarums IF - Prespa Birlik 0-2

Publicerad 27 augusti 2017 21:22

Prespa Birlik putsade till bortastatistiken mot Asarums IF när man slog Blekinge-laget med 2-0 under lördagseftermiddagen. Tidigare hade man två raka förluster på Asarums IP men denna dag var PB vassare och kunde åka hem med tre poäng i bagaget.

Första halvlek hade Prespa Birlik lite svårt att skapa dem riktigt heta chanserna då hemmalaget föll djupt och spelade väldigt kompakt. Strax före pausvilan fick hemmalaget sitt manskap reducerat efter att Johannes Hedén Hultgren blivit utvisad.

Det skulle dröja fram till minut 55 innan Jesper Rindmo kunde skicka in ledningsmålet efter att målvakten släppt retur på ett skott. Inhopparen Muamet Asanovski visade upp pigga fötter och hade inte varit många minuter på plan innan han fälldes innanför straffområdet, en solkar straff tyckte många, men domaren Christoffer Södergren valde att fria.

Med sju minuter kvar att spela hittade Asanovski, Rindmos panna som kunde skicka in bollen till 0-2 och fjärde matchen utan förlust var ett faktum. Nyförvärven Akpoveta och Nalic fick båda två speltid och visade att dem kommer bli nyttiga under den tuffa avslutningen i jakten på en div 1-plats.

Almir Buhic efter matchen:
– Det var mycket ställningskrig i första halvlek, dem spelade väldigt kompakt och gjorde det svårt för oss. Det är inte lätt att komma upp till Asarum och bara vinna, överlag en stark kollektiv insats och en fullt rättvis seger.

Sju omgångar återstår i div 2 östra och det är väldigt tajt uppe i toppen av tabellen, hela fem lag slåss om dem två topplatserna och närmast för PB väntar ännu ett bortamöte. På söndag åker man ner till Österlen för att ta sig an Österlen FF.

Klicka här för matchfakta