Österlen FF - Prespa Birlik 3-2

Publicerad 4 september  2017 09:19

Efter fyra raka matcher utan förlust så åkte Prespa Birlik på en riktigt tung och oförväntad förlust under söndagen. Hemmalaget Österlen tryckte in 3-2 målet i den 90:e matchminuten.

De för dagen grönklädda PB-spelarna verkade tagna av stundens allvar och det var hemmalaget som inledde piggast. Redan i matchens tredje minut tog man också ledningen efter en snabb omställning på högerkanten. Kvitteringen kom sedan genom Freddy Borg efter ett fint samspel med Jesper Rindmo i den 25:e minuten. Tio minuter senare åkte man dock på ännu ett baklängesmål och ställningen var 2-1, men PB lyckades kvittera ännu en gång innan halvtid, målskytt Jesper Rindmo.

Vad som hände i omklädningsrummet under paus vet bara spelarna och ledarna i Prespa Birlik, men det var ett helt annat bortalag som kom ut i den andra halvleken. Gästerna tog över taktpinnen fullständigt och tryckte ner Österlen under stora stunder under dem sista fyrtiofem minuterna. Man hade också ett par farliga avslut men hemmamålvakten stod i vägen flera gånger. Istället kom en rejäl kalldusch i matchens sista minut när Österlen gjorde 3-2.

Bortatränaren Almir Buhic var av förklarliga skäl väldigt besviken efter slutsignalen.

– Första halvtimmen var vi inte alls med, vi rörde oss alldeles för dåligt och bjöd på dem på billiga mål, kanske för att vi kände att vi var tvungna att vinna för att hänga med i toppen. I den andra akten tycker jag att vi spelade betydligt bättre och var det spelförande laget, men att släppa in tre mål är absolut inte godkänt om man vill vinna en bortamatch mot Österlen.

Sex matcher och arton poäng att spela om återstår i div 2 östra. Almir Buhic är fortsatt ödmjuk inför dem avslutande matcherna.

– Vi kan inte lägga oss ner och dö, vi kommer inte ge upp förrän serien är slut. Vi ska möta både Torns IF och Hässleholms IF så tåget är absolut inte kört än, konstaterade Almir Buhic.

Närmast för PB väntar hemmamöte mot tabellettan Torns IF, familjedag och fri entre nu på lördag på Heleneholms IP.

Vi ses där!

Klicka här för matchfakta