Prespa Birlik - Torns IF 1-1

Foto: Arkiv Foto: Arkiv

Publicerad 10 september 2017 07:32

Stolpe ut – så kan man sammanfatta gårdagens 1-1 match mot tabellettan Torns IF. Trots en kavalkad av kvalificerade målchanser så hade Prespa Birlik svårt att stänga matchen och ta en livsviktig trepoängare som man så väl behövde för att haka på i  den absoluta toppen.

– Det är ett under att vi inte kan stänga matchen, jag har aldrig under hela min fotbollskarriär varit med om att ett lag dominerat så stort utan att kunna ta tre poäng, sa Prespa Birliks tränare Almir Buhic efteråt.

Gästerna startade bäst på en regntung matta på Heleneholms IP och det var mycket ställningskrig i början av matchen. Dem 476 åskådarna bjöds dock inte på några mål i den första halvleken.

1-0 målet kom i den 48:e matchminuten genom Victor Sköld på hörna. Och andra halvlek spelade Prespa Birlik stundtals ut Torn men som sagt, utan att kunna sätta dit bollen i nät. Gästernas målvakt gjorde ett flertal högklassiga räddningar och även stolpen och ribban var i vägen ett par gånger. Länge såg det ut som att 1-0 skulle stå sig matchen ut. Men på övertid tryckte gästerna upp allt man hade och på en nick genom Patrik Östlund kunde man kvittera och få med sig en poäng.

Med fem matcher kvar i div 2 östra så ser det tufft ut för Prespa Birliks del att kunna nå dem två topplatserna, men Almir Buhic är trots det optimistisk.

– Vi har inte det i våra egna händer längre men vi kommer aldrig att ge upp, finns inte på kartan. Trots det sena 1-1 målet så har vi mycket positivt att ta med oss från denna match inför avslutningen, menade Almir Buhic.

Nästa helg väntar ännu ett hemmamöte då Kalmar-laget Lindsdals IF gästar Heleneholms IP.

KSF Prespa Birlik vill även rikta ett stort tack till alla åskådare som var på plats för att fira vår familjedag.

Klicka här för matchfakta