IFK Malmö - Prespa Birlik 4-2

Publicerad 3 oktober 2017 08:08

Efter helgens övriga resultat och 4-2 förlusten mot IFK Malmö så kan det konstateras att Prespa Birlik kommer att spela div 2-fotboll kommande säsong också. Lördagens förlust innebär nämligen att man inte kan bli bättre än fyra i tabellen, förutsatt att man vinner dem båda matcherna som är kvar och att IFK Berga förlorar sina två.

Det var ingen höjdarmatch som spelades på ett grått och kallt Malmö Stadion under lördagseftermiddagen. Första halvleken var sömnig och tempofattig, det var hemmalaget som var närmast att ta ledningen men PB:s målvakt Peter Nilsson stod i vägen med en fin räddning.

Det skulle dröja till matchens 60:e minut innan publiken fick se mål och det var bortalagets Mohammad El Kayed som vackert skruvade in 0-1 i målvaktens bortre hörn. Dock så kvitterade ”di gule” till 1-1 tre minuter senare genom Mohammad Ramadan. Knappa tio minuter efter Prespas ledningsmål så stod det 3-1 på måltavlan.

Gästerna reducerade genom Onur Körhan men närmare än så kom man inte, IFK Malmö som för dagen var betydligt hungrigare och mer taggade ökade på till 4-2 vilket också blev slutresultatet.

Prespa Birliks tränare Almir Buhic efter matchen:
– Tror inte det finns någon som är nöjd idag, vi gör en riktigt dålig match. Tappar boll i fel lägen och är ofokuserade stora stunder under matchen. Jag vet inte riktigt anledningen men det kan väl bero på att vi spelat många måstematcher och nu när det inte var en sådan så slappnade vi av lite för mycket kanske. Det är bara till att ladda om och försökta ta tre poäng mot Nybro hemma på lördag.

Klicka här för matchfakta