Vimmerby IF - Prespa Birlik 1-3

Publicerad 15 oktober 2017 21:18

Efter två raka förluster så avslutade Prespa Birlik årets seriespel med en 3-1 vinst borta mot tabelljumbon Vimmerby IF. På 26 omgångar lyckades PB endast skrapa ihop 45 poäng vilket slutligen gav en femteplacering i tabellen.

– Var skönt att avsluta med en trepoängare efter två svagare insatser. Idag agerade vi som ett lag igen, sade Almir Buhic efteråt.

Hemmalaget inledde något piggare men efter en halvtimme så knorrade Christoffer Levi in en underbar frispark i målvaktens högra hörn. Tio minuter senare spelade Prespa Birlik bort hemmalagets vänsterkant och Jesper Rindmo tryckte in sitt 14:e mål för i år.

Och när försvararen Magnus Carlsson satte 3-0 på straff i matchens 50:e minut så var matchen i princip avgjord. Hemmalaget fick dock reducera och man missade även en straff som Ronald Lubwama räddade, hans första match i PB-tröjan.

– Ibland är det små marginaler i fotboll. Vi hade flera matcher, inte minst mot övriga topplag då vi kanske varit värda bättre utdelning och då hade läget varit helt annorlunda. Istället fick vi jaga lagen ovanför oss i princip under hela hösten vilket nog blev en för stor press för oss, sammanfattade Prespa Birliks tränare Almir Buhic.

Närmast väntar några veckors vila innan laget igen drar igång träningarna fram till första veckan i december då det är dags för vinterledighet.

Klicka här för matchfakta