PB storsatsar på ungdomssidan

Kamyar Alinejad (tv), Mario Dri. Kamyar Alinejad (tv), Mario Dri.

Publicerad 20 oktober 2017

Från och med nästa år kommer Prespa Birlik att satsa stort på att bygga en ungdomsverksamhet.

– Vi kommer ha två ungdomsansvariga som kommer att arbeta med att stärka barn och unga både på och utanför plan, säger Ercan Kerim ordförande i Prespa Birlik. 

Mario Dri och Kamyar Alinejad är de två som kommer att vara en stor del i den nya ungdomssatsningen. Båda har ett stort intresse för fotboll och mångårig erfarenhet inom föreningslivet, samt ett brinnande engagemang för barn-och-ungdomsfrågor.

– Jag är uppvuxen i Stockholm och har spelat fotboll ibland annat FC Café Opera, har även spelat tennis och jag brinner väldigt mycket för ungdomsfrågor, berättar Kamyar.

Mario Dri har jobbat i många år med barn, ungdomar och idrottsfrågor. 

– När jag spelade fotboll älskade jag min klubb så mycket, det är en speciell känsla som jag vill skapa här med Prespa Birlik. Jag har i många år jobbat med föreningsliv och sociala frågor. Det viktiga är att man skapar en inkluderande miljö där alla känner sig välkomna, betonar Mario. 

Visionen och tanken är att det ska finnas en plats som man kan kalla hemma. Idrotten ska vara öppen för alla. Vi ska skapa en tillåtande och tillgänglig miljö för barn och unga som är socialt hållbar och långsiktig.

– Vi vill skapa en känsla, en identitet där barnen och ungdomen känner en stolthet över att vara en del av KSF Prespa Birlik, menar både Mario och Kamyar. 

Ungdomssatsningen ska vara ett föredöme i Malmö som ska bygga ledare, hela tiden ligga i framkant, fortbilda, satsa på elitlag, ha en tillåten och tillgänglig miljö för alla och förvalta det goda som finns i klubben.

– Vi vill också verka för att vara en god, social aktör i området, dit barn och ungdomar vill komma, säger Mario.

– Samtidigt vill vi också knyta goda ledare som brinner av engagemang fyller Kamyar i. 

– Det är första gången i PB:s historia där vi har två ungdomsansvariga. Vi är mycket stolta och glada att både Mario och Kamyar har antagit detta uppdrag. Vi jobbar dagligen tillsammans och jag vilket fantastiskt jobb de gör för barn och unga. De har båda ett genuint intresse för sporten, ett engagemang och stor kompetens för barn-och- ungdomsfrågor, avslutar Ercan Kerim.

Vi hälsar Mario och Kamyar varmt välkomna till PB-familjen!