Zlatan ny tränare i Prespa Birlik

Ercan Kerim, ordförande. Zlatan Nalic (t.h), ny tränare i Prespa Birlik. Ercan Kerim, ordförande. Zlatan Nalic (t.h), ny tränare i Prespa Birlik.

Publicerad 3 november 2017 14:44

PB kan idag stolt presentera en av Europas mest utbildade tränare som ny huvudtränare för klubbens representationslag.
 
Efter en tids förhandlingar står det nu klart att det blir Zlatan Nalic, 48, som tar över tränarrollen under 2018.
 
Zlatan Nalic har stor erfarenhet från fotbollsvärlden och har under flera år jobbat på fotbollens absolut högsta nivå. Med sin kunskap och erfarenhet tillhör han en av de mest utbildade tränarna i Europa, han har även UEFA PRO Coach-licence. Nalic har också utbildat flera tränare för UEFA PRO-licence, inte minst i Sverige.

Zlatan har också en akademisk coachutbildning från både Kroatien och Sverige där han har studerat på Växjös Universitet (idag Linnéuniversitetet).
 
Den nyblivne Prespa Birlik-tränaren har även varit kandidat till förbundskaptens-rollen i Bosnien och Hercegovinas herrlandslag 2014 och har jobbat för flera andra landslag och Champions League-klubbar som tränarkonsult sedan 2006. Zlatan Nalic var dessutom en del av landslagsstaben för Sveriges U21-landslag som tog det historiska EM-guldet 2015.

Zlatan, först och främst välkommen till Prespa Birlik! Vad är dina första känslor och tankar efter att ha tillträtt som ny tränare för PB?
– Vi har ett spännande år framför oss med många Malmölag i seriespelet och jag tycker att det ska bli kul att inleda samarbete med drivna och unga människor jag har träffat i Prespa.
 
Vad var det som lockade dig till Prespa Birlik och vad vet du om klubben sedan tidigare?
– Jag har planer på att flytta till Skåne inom en snar framtid då båda mina söner bor där. Det var under ett spontant samtal med en bestämd ordförande (Ercan Kerim) som den först idén föddes. Det är en klubb som alltid strävar uppåt och jobbar på ett professionellt sätt. Här finns en vinnarmentalitet som tilltalar mig, säger Zlatan Nalic och fortsätter:

– Det ska bli intressant att utveckla unga, spännande fotbollsspelare till Prespas framtida planer. Vi vill utöka hela föreningens attraktionskraft genom att fortsätta spela en modern och utvecklande fotboll. Jag har även tid och lust att göra det på denna nivå då det inte stör mina internationella tränaruppdrag som jag kommer att kunna fortsätta jobba parallellt med, avslutar Nalic.

Ordförande Ercan Kerim är mycket nöjd över värvningen av Zlatan Nalic och säger att det är en stor glädje att få presentera honom som ny huvudtränare.

– Vi har aldrig haft en tränare av denna dignitet förut. Zlatan Nalic har varit på de stora arenorna och vunnit EM med svenska U21-landslaget och nu är han här hos oss i Prespa Birlik, det är ren fotbollsglädje för oss i föreningen. Detta betyder väldigt mycket för klubbens utveckling och ger stora hopp inför framtiden, säger Kerim.
 
KSF Prespa Birlik vill även passa på att tacka den förre tränaren Almir Buhic för den tid han var i klubben och önska honom all lycka med framtida uppdrag.
 
Vi hälsar Zlatan Nalic varmt välkommen till PB-familjen!