Nesat Spahiu ny assisterande tränare i Prespa Birlik

Publicerad 9 november 2017 15:47

Prespa Birlik har gjort klart med ny assisterande tränare för klubbens representationslag.

Nesat Spahiu ansluter omgående till representationslaget och blir del av den nya tränarstaben. Nesat Spahiu har en gedigen bakgrund inom fotbollen i Malmö och har varit med i Prespa Birlik förut både som spelare och som ledare inom organisationen. Nesat har haft tränaruppdrag i klubbar som FC Rosengård, Håkanstorps BK och Liria IF och har själv spelat fotboll i Malmö FF:s olika U-lag. 

Efter att ha skrivit på för klubben så har Nesat gett en exklusiv intervju till hemsidan där han bland annat säger att det är dags att alla med Prespa-hjärtan sluter samman och stöttar laget då det är supportrarna som är det viktigaste för Prespa Birlik:
 
Först och främst välkommen till Prespa Birlik som ny assisterande tränare till herrlaget, vad var det som övertygade dig att skriva på för Prespa Birlik?
– Tack, jag och Ercan har pratat en hel del om att han vill att jag på något sätt ska ingå i tränarstaben i flera säsonger. Fram till nu så har det inte riktigt klaffat med alla pusselbitar. Senaste veckan så har vi pratat mer intensivt och Zlatans ankomst har gjort det lättare för mig att tacka ja. 
 
Du har hjälpt till i klubben den senaste tiden och även jobbat och spelat inom klubben tidigare. Vad betyder Prespa Birlik för dig?
– Jag var inställd på att sitta i styrelsen i år och har ägnat mycket tid åt styrelsefrågor den senaste tiden. Som du nämner så har jag både spelat och hjälpt till i föreningen innan, men framförallt varit med och supportat laget. Jag såg att Ercan verkligen ville ha in mig som ledare och när en ordförande verkligen visar vad han vill så bestämt så behövs inte mycket övertygelse.

Vad förväntar du dig av den kommande säsongen 2018?
– 2018 kommer på många sätt bli en väldigt spännande säsong och många derbyn som kommer bli roliga. Jag förväntar mig att vi kommer spela en attraktiv fotboll och locka tillbaka våra "Gröna" supportrar. Därmed vill jag passa på att hälsa alla med Prespa-hjärta att det är hög tid att sluta samman och utan er betyder vi inget!
 
Ordförande Ercan Kerim är mycket nöjd över att Nesat Spahiu ansluter till Prespa Birliks herrlag:

– Nesat Spahiu är en tränarprofil från Malmö som många känner till. Jag vet att vi får en väldigt engagerad och målmedveten person som kommer tillföra mycket till klubben. De senaste åren har vi pratat om en tränarroll i Prespa med Nesat men aldrig kommit till slutsskott. Jag är säker på att han kommer göra väldigt stor nytta tillsammans med Zlatan (ny huvudtränare) eftersom Nesat har väldigt höga ambitioner och brinner för detta. Nesat har varit involverad i klubbens organisation under 2016 och det ska bli kul att få se honom tillbaka på fotbollsplanen.

– Vi vill även tacka Ercan Okur för det gångna året som assisterande tränare. Han kommer istället att jobba inom organisationen framöver, säger Ercan Kerim.

Vi hälsar Nesat varmt välkommen till PB-familjen!