Prespa Birlik värvar Boris Bjelkanovic

Publicerad 12 december 2017 08:17

Prespa Birlik har gjort klart med den kroatiske mittbacken Boris Bjelkanovic från Österlen FF som ny spelare för herrlaget. Boris Bjelkanovic som är född 1984 i Banja Luka (Då Jugoslavien – Idag Bosnien & Hercegovina) har utöver Österlen FF, även representerat BW 90 och FC Rosengård i Sverige.

Innan dess har Boris spelat i fem olika högsta ligor runt om i Europa, dessa är:
FC Lushnja 2013-2014 (Albanien), Honved 2011-2012 (Ungern), FC Koper & FC Celje 2009-2010 (Slovenien), Atromitos Gereoskipou 2009 (Cypern), FC Apep 2008-2009 (Cypern)
och Kamen Ingrad 2006-2008 (Kroatien).

– Det känns jättebra att ha skrivit på för Prespa Birlik. Det är en stabil klubb med traditioner och jag är glad att jag är här. Jag har spelat mot Prespa i tre säsonger och det har alltid varit tufft. För den kommande säsongen har Prespa ett ungt lag med duktiga tränare som har ambitioner och jag är säker på att det blir en bra säsong.

Vad fick dig att skriva på för Prespa Birlik och vad vet du om klubben sedan tidigare? 
– Ercan kontaktade mig och han presenterade mig Prespas projekt, han vill att jag som ex. proffs med stor erfarenhet kommer till Prespa och hjälper unga spelare att bli bättre och utvecklas. Jag vet att människorna i Prespa Birlik älskar klubben och klubben har en stor tradition och stora visioner.

Hur ser du på den kommande säsongen 2018?
– Vi måste jobba hårt tillsammans i varje träning och match, jag tror vi kommer ha en bra säsong. Prespa är ett stort namn inom den skånska fotbollen och vi kommer att visa det på planen, säger Boris till klubbens officiella hemsida.
 
– Boris har en gedigen bakgrund som professionell fotbollsspelare. Han har spelat 11 år i diverse klubbar runt om i Europa. Senast i Österlen förra året visade han att han är en viktig kugge i ett lag med sin rutin och efarenhet. Det är en stabil och väldigt stark mittback, inte minst med sina 195 centimeter uppe i luftrummet. Boris passar bra in i vårt nya lagbygge. Vi vill satsa ungt framöver och då krävs det även några spelare med rutin och erfarenhet, säger ordförande Ercan Kerim.

Varmt välkommen till Prespa Birlik, Boris Bjelkanovic!