Abdilasis Omar klar som andra assisterande tränare för Prespa Birlik

Publicerad 14 december 2017 18:55

Prespa Birlik kan idag meddela att klubben förstärker ledarstaben i representationslaget och har gjort klart med Abdilasis Omar. Abdilasis Omar ansluter omgående till föreningen och blir tillsammans med Nesat Spahiu assisterande tränare. Abdilasis "Abbe" Omar blir andre assisterande tränare.

”Abbe” har varit involverad inom fotbollen som både spelare och tränare i över 17 år. Som aktiv fotbollsspelare har han representerat Landskrona BoIS och gjorde sin debut i Superettan 2008. Sedan har det blivit spel i England, bland annat West Bromwich Albion.

Under det senaste året har Abdilasis varit både assisterande tränare och huvudtränare för division 5-laget FK Besa som han förde upp till division 4 efter att ha vunnit serien. Klubben lyckades även skrälla och kvalificera sig till Svenska Cupen 2018/19. Trots sin unga ålder så har Abdilasis en stor, internationell erfarenhet. Abdilasis har studerat Sports Business Management på Manchester Metropolitan University och även tränarlicenser från engelska fotbollsförbundet The FA. Han har även tidigare varit ungdomstränare för Manchester City och Helsingborgs IF.

Hur känns det att vara i Prespa Birlik och vad fick dig att skriva på för klubben? 
–  Det känns jättebra. Prespa är ett lag som spelar en attraktiv fotboll vilket passar min fotbollsfilosofi. Dessutom är det en professionell klubb som satsar stort. En annan anledning till att jag skrev på för klubben var också på grund av Zlatan Nalics ankomst som huvudtränare. Zlatan är en av Europas mest utbildade tränare.

Vad är dina förväntningar inför kommande säsong?
–  Jag är den typen av tränare som vill vinna alla serier jag deltar i och jag hoppas vi i ledarstaben kan skapa ett lag med samma mentalitet. Jag är inte här på grund av statusen där jag har flyttats upp 3 divisioner under mitt första år som senior tränare, jag är här för att vinna och ge klubben och fansen något tillbaka. Samtidigt är jag medveten om att det kommer vara tufft i division 2 i år med alla derbymatcher mot Malmö-lagen. Men det kommer vara en rolig utmaning och jag hoppas våra spelare motiveras utav dessa matcher.

Ordförande Ercan Kerim är mycket nöjd med nyförvärvet till ledarstaben:

–  Abbe är en ung tränare som har höga ambitioner och entusiasm. Han har redan hunnit med en liten sejour i England där han bland annat har gått utbildningar och tagit tränarlicens. Det ska bli intressant att följa hans utveckling hos oss. Den nya ledarstaben börjar ta form och det känns väldigt spännande inför den kommande säsongen.

Varmt välkommen till Prespa Birlik, Abdilasis Omar! 

#HejaPB