Ilir Tahiri förlänger med Prespa Birlik

Publicerad 15 december 2017 09:36

KSF Prespa Birlik kan idag meddela att Ilir Tahiri förlänger sitt kontrakt. Det är med stort nöje som klubben kan presentera att Ilir har valt att förlänga sitt avtal då det har visats ett stort intresse för spelaren samtidigt som klubben satsar ungt inför nästa säsong och eftersom Ilir Tahiri är en spelare från klubbens egna led.

– Det känns mycket spännande att ha förlängt med Prespa Birlik. Jag har haft kontakt med en del andra klubbar men jag blev övertygad av Prespas satsning. Vi har fått in nya duktiga tränare som jag tror kan utveckla laget väldigt mycket och även hjälpa mig att utvecklas ännu mer och komma vidare i karriären, säger Ilir Tahiri.

Ilir Tahiri är sedan tidigare även landslagsspelare för Kosovo. Den unge mittfältaren kan på grund av sin ålder, inte delta i U19-landslagets kval men har goda chanser att ta sig till U21-landslaget då Kosovos landslag har varit mycket nöjda med Ilir hittills:
 
– Detta året känns extra intressant i och med denna satsningen i klubben och min chans att komma med i Kosovos U21-landslag. Tyvärr har jag inte kunnat fortsätta i U19-landslaget och spela i kvalet för jag har blivit för gammal för U19.
 
Du är en spelare som har tagit steget från U-lagen upp till A-laget. Vad betyder Prespa Birlik för dig?
– Jag kom upp till A-laget för fyra år sedan när jag var femton år gammal. Många spelare har kommit och lämnat men jag har alltid varit kvar här och på så sätt har jag fått en mycket bra relation med folket i föreningen. Det är också en anledning till att jag har svårt att lämna klubben eftersom jag känner mig som en del av Prespa  Birlik och jag vill vara med i klubbens resa och föra de uppåt i seriesystemet, säger Ilir Tahiri.

Ordförande Ercan Kerim betonar vikten av att ha lyckats förlänga med Ilir Tahiri:

– Ännu en pusselbit faller på plats nu när en spelare som Ilir förlänger med oss. Det är en spelare som kommer från vårt egna ungdomsled och vi är mycket glada för överenskommelsen om ett fortsätt samarbete med Ilir. Han tillhör en av nyckelspelarna i år som kommer tillföra mycket kraft i det nya lagbygget, säger ordförande Ercan Kerim.