Prespa Birlik värvar William Andersson

Publicerad 9 februari 2018 09:13

Prespa Birlik har gjort klart med William Andersson, 21. William som är försvarare, kommer närmast från engelska Tunbridge Wells FC. Han har tidigare representerat Hässleholms IF och Mjällby AIF på elitnivå.

Till prespabirlik.se berättar William om hur det känns att ha skrivit på för klubben och vad som lockade honom till att komma hit: 

– Det känns väldigt bra att ha skrivit på för Prespa Birlik. Det är en klubb som utvecklar talanger och jag vet att laget spelar en fin fotboll. Jag har mött dem tidigare och den nya tränaren Zlatan hade en stor del i varför jag valde att komma hit, säger William Andersson och fortsätter: 
 
– Mitt snack med Zlatan har varit mycket bra och vi känner varandra sedan flera år tillbaka, sedan min tid i Mjällby AIF. Det är en härlig människa och det ska bli kul att börja jobba med honom och spela med mitt nya lag.
 
Hur ser du på säsongen som kommer?
– Jag vill utvecklas och bli en ännu bättre fotbollsspelare samt vinna matcher med laget. Jag har ännu inte tränat med truppen men jag ser framemot det jättemycket och jag vill hitta glädjen i spelet igen. Det är en ung trupp vi har och alla vill ge 100% och verkligen utvecklas så det ska bara bli kul. Jag ser många drivna människor runtomkring mig i Prespa Birlik, avslutar William.
 
Huvudtränaren Zlatan Nalic är mycket nöjd med värvningen av William och säger: 

– Vi får en spelare som jag känner sedan många år tillbaks från tiden i Mjällby och det är en spelare som har utvecklats mycket i Hässleholms IF. Det är en stark och duktig mittback som är bra på huvudet och väldigt snabb, samt bra med fötterna. Han har alla förutsättningar som en elitspelare bör ha.

Hur ser truppen ut efter värvningen av William?
– Det är en mycket ung trupp och William är också en ung spelare, men har också mycket rutin med tanke på att han spelat på en hög nivå under en lång tid. Det mesta är i hamn även om vi fortfarande jagar två spetsspelare annars har vi en trupp som är tillräckligt starkt för att möta vilket motstånd som helst i serien, avslutar Zlatan.

Ordförande Ercan Kerim om nytillskottet i truppen: 

– Det känns kul att vi har gjort klart med William som är en fantastisk, renodlad mittback. Jag är övertygad om att han kommer tillföra mycket kraft och kompetens för oss i det defensiva.