Tre nya spelare klara för Prespa Birlik

Från vänster: Max Nordlinder, Gani Bunjaku & Omar Khattab.
Från vänster: Max Nordlinder, Gani Bunjaku & Omar Khattab.

Publicerad 10 februari 2018 11:18

Prespa Birlik värvar tre nya spelare till representationslaget. Klubben har gjort klart med Max Nordlinder, Gani Bunjaku och Omar Khattab som kommer att tillhöra herrlaget under kommande säsong. 

Max Nordlinder, 21 år, är innermittfältare och har tidigare spelat för Brommapojkarna, IFK Malmö och Kvarnby IK. 

– Det känns mycket bra att ha skrivit på för Prespa Birlik. Sedan jag flyttade till Malmö från Stockholm har Prespa alltid varit ett lag som spelar en väldigt fin offensiv fotboll. Så det ska bli kul att få spela i en klubb som förespråkar samma fotboll som mig, säger Max och fortsätter: 

–  Jag frågade Simon Tibbling om tränaren Zlatan och han hade bara bra saker att säga om honom. Jag fick bra känslor för detta direkt under träningarna och att tränarna i denna klubb kan utveckla mig och ta mig till nästa nivå. Det är intensiva träningar med mycket teknik och fart som gör att man kan utvecklas.

Om den kommande säsongen som vi har framför oss säger Max att han hoppas att klubben kan slåss i toppen: 

– Jag vill spela för att vinna nästa år och jag har stora chanser att göra det med en stor klubb som Prespa. Det är många som underskattar Prespa i år men det är bra fart på träningarna, duktiga spelare och tränare som pushar oss för att ständigt bli bättre, avslutar Max. 

Gani Bunjaku, 18 år, spelar som mittback och kommer närmast från Husie IF där han har spelat sedan 13-års åldern. Fotbollskarriären började i Malmö FF när han var fyra år: 

– Det känns fantastiskt att vara här och att få spela i Division 2. Det som fick mig att skriva på för klubben var tränarna då dem känns bra och vill utveckla mig till en ännu bättre spelare i framtiden. Träningarna som vi har ligger på ett bra tempo och spelarna gör det ännu bättre och man märker att flertalet av dem har spelat på den här nivån eller högre, under en längre period.

– Jag tror att vi ka få ihop ett mycket bra lag inför denna säsongen och kan slåss i toppen av vår divison, avslutar Gani. 

Omar Khattab är en annan ung spelare och som är uppfostrad i Lunds BK och som har spelat i Österlen FF på lån. 21-åringen är mycket nöjd över att anlända till Prespa Birlik: 

– Det känns jättebra och som ett bra val för kommande säsong med nya utmaningar. Prespa spelar en jättebra fotboll som kommer passa mig. Jag har mött Prespa tidigare och vet hur starkt laget är. 

– Det som fick mig  att komma till Prespa var jag själv. Klubben har nyligen tagit in en erfaren tränare som jag ser framemot att jobba med. Det ska bli roligt och spännande att spela med mina nya lagkamrater. 

– Den kommande säsongen vill jag utvecklas så mycket som möjligt. Det kommer bli många matcher och jag hoppas vi kan ta så mycket poäng som vi bara kan och vara med och utmana topplagen. Vi har ett ungt lag med mycket kapacitet, avslutar Omar. 

– Det här är tre spännande unga spelare som kan nå långt i sin fotbollsutveckling. Max har redan erfarenheten av att spela fotboll i division 2 medan Omar och Gani kommer säkerligen bli Prespas framtid som redan i år kan få sina genombrott. Våra nyförvärv har en stark vilja att lyckas inom fotbollen och Prespa har i år haft väldigt mycket fokus på att ta in drivna spelarkaraktärer, säger huvudtränaren Zlatan Nalic om de nya spelarna. 

Ordförande Ercan Kerim fyller på och säger: 

– Det känns bra att ha gjort klart med Max, Gani och Omar som kommer bidra med mycket och utvecklas under sin tid i Prespa. Som sagt så har vi ett ungt lag i år och det känns väldigt spännande. 

– Truppen börjar ta form och målet är att ligga på mellan 20-22 spelare. I dagsläget har vi 18 spelare som är registrerade, avslutar Ercan Kerim.