IFK Trelleborg - KSF Prespa Birlik 1-1

Publicerad 10 februari 2018 15:46

Årets första träningsmatch är avklarad och matchen mot IFK Trelleborg slutade 1-1 på Vångavallens konstgräs. 

Det var många nya ansikten i Prespa Birlik, både på plan och på sidlinjen då det var Zlatan Nalics första match som huvudtränare för klubben och även den första matchen för de nya assisterande tränarna Nesat Spahiu och Abbe Omar. 

Prespa Birlik ledde första halvlek efter mål av nyförvärvet Omar Khattab men segern gled ur händerna då man släppte in ett mål i matchens slutminuter. 

– Vi gör en okej match idag med tanke på att det var ett helt nytt Prespa och även första gången som vi spelade på helplan. Vi har tränat i en månad enbart på småytor på grund av brist på träningstider på Heleneholm och det tar tid att anpassa sig till större ytor och matcher, sade Zlatan Nalic efter matchen och fortsatte: 

– Spelet var som vi ville ha det stora delar av matchen och vi var det bättre laget som kontrollade matchen med ganska stort bollinnehav i andra halvlek. Vi släpper in ett mål i sista minuten efter ett långskott som det inte går att göra något åt men situationen innan borde det ha gjorts bättre på av oss. 


Prespa Birliks målskytt, Omar Khattab, var nöjd med debuten och målet: 

– Det känns skönt att göra mål direkt för sin nya klubb. Det kom ett inlägg från Hamodi på vänsterkanten där bollen kommer till mig på en retur. Jag får med mig bollen och på något sätt tar jag mig förbi tre spelare och lägger den vid första stolpen, berättar Omar till klubbens officiella hemsida. 

Nästa match för Prespa Birlik är en träningsmatch mot IS Halmia den 24 februari som spelas på Kärlekens IP i Halmstad med avspark 12:00.