Armin Karaman ny fystränare i Prespa Birlik

Publicerad 18 februari 2018 13:25

Prespa Birliks nya fystränare heter Armin Karaman. 30-årige Armin har påbörjat sitt jobb i klubben sedan en kort tid tillbaka när laget började göra sig redo inför säsongen 2018 och har tidigare jobbat för Veberöd AIF under tränaren Leif Engqvist. Armin själv har spelat fotboll men aldrig professionellt och har utbildat sig inom träning och fysiologi.

– Min resa startade med att hjälpa atleter inom grenspecifik träning och rehab. Vägen ledde mig till fotbollen där jag har fördjupat mig inom sporten och haft möjligheten att jobba med spelare på hög nivå. Mina studier baseras på biologi, fysik och psykologi – områden som behöver kännas till för att kunna optimera en människa och just nu studerar jag idrottspsykologi. 

Hur har den första tiden sett ut för dig i klubben? 
– Jag har varit med i en månad nu och det känns bra. Träningarna håller hög standard med bra tempo. Ledarstaben har mycket att ge och jag vill att alla spelare utnyttjar det maximalt. Det kommer bli kul att se spelarna vara redo när säsongen börjar i april. 

Vad är din roll inom Prespa Birlik och hur ser en arbetsdag ut för dig i klubben?
– Min främsta roll är fystränare men jag kommer även hjälpa spelarna med rehab och motivation efter behov. Jag håller kontakt och får uppdatering från Zlatan (tränaren) om hela laget ska tränas eller specifikt utvalda spelare. Jag anpassar mig helt enkelt efter behovet. Jag tränar med spelarna på gymmet utöver ordinarie träningstider.

Vad övertygade dig med att komma till Prespa Birlik?
– Jag känner Ercan (ordförande) sedan tidigare. Vi träffades och kom bra överens. Det som lockade mig mest var huvudtränare Zlatan Nalic och vetskapen att klubben har seriösa spelare som vill utvecklas.

Vad ser du framemot inför den kommande säsongen?
– Jag ser fram emot spelare som ger sitt bästa och vill utvecklas. Jag vill se spelare som accepterar sina misstag och jobbar för att rätta till dem. Där ligger utvecklingen, avslutar Armin Karaman. 

Armin Karaman lägger kontinuerligt upp videos på lagets fysträningar som ni kan följa på instagram @coach.karaman och även på facebook: Coach Karaman - Träning på elitnivå. Där kan ni se spelarnas fysövningar och förberedelser inför säsongen.