Inför matchen mot IS Halmia 

Publicerad 23 februari 2018 20:00

Det är dags för match igen och denna gång åker Prespa Birlik till Halmstad för att möta seriekonkurrenten IS Halmia. Matchen spelas på Halmstad Arena istället för Kärlekens IP som det var tänkt från början, imorgon (lördag 24:e februari) med avspark 12.00.

Prespa Birlik kommer närmast från en träningsmatch som slutade oavgjort då man mötte IFK Trelleborg. Det var första träningsmatchen för det här året med många nya ansikten, läs mer om matchen mot IFK Trelleborg här

Motståndarna IS Halmia kommer alltså att spela i samma division som Prespa Birlik den kommande säsong. Halmstadslaget kommer från en träningsmatch mot Husqvarna FF som slutade med en 3-2 förlust. 

Läget i truppen förklarar Prespa Birliks tränare Zlatan Nalic som följande: 

– Vi har lite problem med tillgängliga spelare inför morgondagens match. Inte mindre än tio spelare saknas från matchen mot IFK Trelleborg. Vissa spelare har sedan tidigare bokat semester och vissa saknas p g a. familjära skäl, men detta visste vi innan försäsongen. Hamodi, Mugosa, Onur och Ismail har drabbats av förkylning och Valmir och Omar har skador. Vi var inne på att ställa in matchen p g a. spelarbrist, men ändrade oss då vi har några testspelare som vi kan få insyn på ett annat sätt i matchen mot IS Halmia, säger Zlatan Nalic och fortsätter.

– Det har varit en bra träningsvecka. Vi har kört både fys och fotboll i måndags, tisdagen var det mycket spel och i torsdags var det mycket spel på små ytor. Ett hinder är att vi inte har helplan på våra träningar på Heleneholms IP. 

Laget och tränaren är dock förhoppningsfulla inför matchen även om det är tidigt in i säsongen och svårt att veta hur det går i dessa träningsmatcher enligt huvudtränaren. 

– Det är svårt och veta vad som väntar oss i matchen imorgon då det är tidigt på året fortfarande och alla lag söker både sitt spel och försöker hitta sin bästa startelva. Jag vet inte så mycket om hur det ligger till hos IS Halmias och deras försäsong, däremot är vi ett helt nytt lag och det står väldigt öppet på de flesta positionerna fortfarande. Trots en hel del spelarfrånvaro till matchen så ska vi ändå försöka diktera tempot och om möjligt vara bollförande laget i matchen. Resultatet är viktigt men det finns även andra parametrar som vi ska ta hänsyn till för att möta vår uveckling i morgondagens match. Många av provspelarna ska får starta imorgon, avslutar Zlatan Nalic.