IS Halmia - KSF Prespa Birlik 1-0

Publicerad 24 februari 2018 19:39

Det blev en knapp förlust för Prespa Birlik i Halmstad när laget mötte IS Halmia på Halmstad Arena. Inför matchen hade Prespa Birlik flera spelare borta p.g.a. skador, sjukdomar och andra anledningar, däremot var det ett bra tillfälle att testa provspelare.

Det stod 0-0 i halvtid och det var en jämn fotbollsmatch, matchens enda mål kom vid den 80:e minuten. Huvudtränaren Zlatan Nalic analyserar matchen som följande: 

– En ganska jämn match där vi hade lite mer chanser i första halvlek medan Halmia hade 2-3 chanser fler än oss i andra halvlek. Som väntat så var det tufft med så stor frånvaro av våra spelare som inte kunde medverka idag på grund av olika anledningar. 

Trots spelarfrånvaron är tränaren ändå nöjd med prestationen. 

– Med tanke på omständigheterna kan vi ändå vara nöjda. Filip, Alban, Näsim och Ali är fyra spelare som vi har testat idag och även Albert som var med lite mot Trelleborg spelade på en helt annan position, de fyra spelade från start medan Näsim kom in i halvlek. Vi saknar matchträning och det är där vi kan få mest utveckling. Ju fler matcher vi spelar med samma spelartrupp, desto bättre kommer vi att bli, säger Zlatan Nalic till klubbens officiella hemsida och fortsätter: 

– Det funkar bra på träningarna och många av spelarna har utvecklats mycket men matcher är något annat. VI letar fortfarande efter några spetspelare för att vara konkurrenskraftiga i år. Det återstår lite mer än en månad innan det är dags för seriestart och den tiden måste vi utnyttja på bästa möjliga sätt genom att spela många matcher och ha stor närvaro på träningarna. På matcher syns det tydligt vilka spelare som har tränat mest, avslutar Zlatan Nalic. 

Nästa träningsmatch är mot Kvarnby IK som spelas nästa lördag 3:e mars klockan 13.00 på Bäckagårds IP.