Inför matchen mot Kvarnby IK 

Publicerad 2 mars 2018 12:36

Prespa Birliks försäsong fortsätter och imorgon, lördagen den 3:e mars, väntar IK Kvarnby i en träningsmatch på Bäckagårds IP. Matchen har avspark 12.20 (ny speltid!)och det är två lag som ställdes mot varandra under förra säsongen i Divison 2 Östra Götaland. Både Prespa Birlik och Kvarnby IK kommer att spela i samma division igen det här året men med ett annat namn, Division 2 Västra Götaland. 

Prespa Birlik mötte IS Halmia förra veckan uppe i Halmstad och det blev en knapp förlust med 1-0 för Prespa som hade många spelare borta och testade nya spelare. Prespa spelade överlag en bra fotboll sett till förutsättningarna. Matchen mot IS Halmia var årets andra träningsmatch det här året då den första träningsmatchen spelades mot  IFK Trelleborg och slutade 1-1. 

Kvarnby IK slutade på 10:e plats förra säsongen i Division 2 Östra Götaland, fem placeringar under Prespa Birlik. I fjolårets säsong möttes lagen två gånger, båda gångerna i seriespel. Hemmamötet mot Kvarnby IK slutade med 4-1 vinst och på bortaplan blev det en 2 -1 förlust för Prespa Birlik. 

Kvarnby IK som också är igång med sin försäsong kommer närmast från en oavgjord match mot Tomelilla IF som slutade 2-2. Matchen innan dess var mot Limhamn Bunkeflo som slutade med en 2-1 förlust för Kvarnby som har värvat några nya spelare inför säsongen 2018 och har förlängt kontraktet med flertalet spelare från förra säsongen. 

Inför matchen imorgon får PB tillbaka ett par spelare som varit på skadelistan, det bekräftar huvudtränaren Zlatan Nalic: 

– Situationen ser något bättre ut jämfört med senast mot Halmia. Kevin, Besemir, Omar, Hamodi och Rasmus är alla tillgängliga igen medan Onur saknas och det är några som har varit förkylda. Men vi hoppas att de ska kunna vara med, åtminstone en halvlek och då tänker jag främst på Boris och Mendoza.

Det kyliga vädret och snön har ställt till det med träningarna och förberedelserna för laget den här veckan.

– Vi har haft en annorlunda träningsvecka på grund av snöovädret och kylan som gjort att vi inte kunnat träna fotboll sen i måndags. Heleneholms IP har varit avstängd och då har vi fått köra fysträning inomhus istället. Vi får hoppas på att vädret blir bättre så att matchen kan spelas. Vi behöver både match och träning just nu, avslutar Zlatan Nalic.

Vi hoppas få se så många som möjligt av er supportrar och medlemmar på plats imorgon, avspark 12:20!

Matchens har fått ny avsparkstid! Matchen har avspark 12.20 och inte 13.00!