BK Höllviken - KSF Prespa Birlik 2-1

Publicerad 7 mars 2018 19:28

Efter den inställda matchen mot Kvarnby IK så bokades det in en ny match som spelades under tisdagskvällen där BK Höllviken stod för motståndet.

Det blev en uddamålsförlust på Höllvikens IP för Prespa Birlik. Matchens första halvlek slutade 1-1, dock drog BK Höllviken det längsta strået i matchen när man gjorde 2-1 i andra halvlek. Prespa Birliks mål gjordes av Besemir Faniq. Ett mål som kom efter ett bra anfall på högerkanten då Omar lägger ett fint inlägg till Besemir som väldigt rutinerat la bollen bakom målvakten berättar huvudtränaren Zlatan Nalic som analyserar matchen som följande:

– En match som vi klämde in eftersom vi behövde matcher men framförallt träning på en helplan. På grund av omständigheterna med vädret var vi tvungna att ställa in all träning förra veckan och återupptog vår träning igår kväll igen. Matchen idag var ganska blek, sett ifrån vår synvinkel. Det var många enkla misstag vi gjorde i både passning- och positionsspelet. Detta gjorde vi i just de lagdelar där vi bör vara som bäst. Vi mötte ett bra motstånd, till och med det bästa motståndet vi mött i år trots att de spelar i en lägre division., säger Zlatan Nalic efter matchen och fortsätter: 

– Vi hade en tuff träning igår kväll då vi är i deficit vad gäller träningstillfälle och förbereder oss inte just för denna matchen mot Höllviken utan för serien som kommer. Trots att spelarna var trötta idag så borde vi ändå via lite mer trygghet i vårt passningsspel och lite bättre fokus vad gäller vårt positionsspel. Tycker att resultatet är rättvist idag och vi ställer oss in på nästa motstånd (BK Olympic) som väntar till helgen och framförallt på nästkommande träningar som är grunden till allt. Vi har utökat antal träningar till ett isolerat fyspass för att på så sätt kompensera de behov laget kommer att ha i seriespelet, avslutar Zlatan Nalic. 

Nästa match är mot BK Olympic lördagen den 10:e mars klockan 14:00 på Lindängens IP. 

Det är mindre en månad kvar till seriestart och premiärmatchen spelas mot GIF Lindome på bortaplan lördagen den 7:e april klockan 13:00.