BK Olympic - KSF Prespa Birlik 4-0

Bild från matchen mot IS Halmia
Bild från matchen mot IS Halmia
Publicerad 10 mars 2018 20:05

Det blev en tung förlust för Prespa Birlik under lördagen när laget mötte BK Olympic i en träningsmatch på Lindängens IP. Det var en jämn första halvlek och hemmalaget hade ledningen i halvtid med 1-0. I andra halvlek var Prespa Birlik med i hela matchen och var nära att kvittera men i matchens slutminuter rann det dock iväg och BK Olympic vann med 4-0 till slut. Huvudtränaren Zlatan Nalic reflekterar kring dagens match och ger sin analys: 

– Spelmässigt var det lagets bästa 82 minuter hittills (i träningsmatcherna). Vi har ganska bra kontroll över händelserna tills 82:a minuten och trots att vi låg under 0-1 fram till just den 82:a minuten (målet var ett väldigt enkel fel som händer spelarna en eller två gånger i karriären). Det hände våra killar idag och det är bra att det kom i en träningsmatch och inte i en tävlingsmatch. Vi var närmare 1-1 och 1-2 än vad våra motståndare var till 2-0. Lagets insats var godkänt sett över förutsättningarna och nuläges spelarmaterial, säger Zlatan och berättar om när det rann iväg resultatsmässigt de sista tio minuterna: 

– Motståndarna gör 2-0 just då vi hade som mest tryck på dem. Vi bestämmer oss för att göra en satsning på att jämna ut matchen resultatsmässigt och just då drabbas vi av en skada på vår mittback samtidigt som vi övergick till 3-5-2 i ett forceringsspel i matchen. Under tiden vi omstrukturerar kring vår trebacks-linje och ersätter vår skadade mittback släpper vi in två snabba mål på hörnor. 

– Det är tråkigt att förlora men jag vill understryka att dagens prestation var det bästa hittills som Prespa har gjort fram tills vi gjort alla våran byten strax innan den 82:a minuten. På måndag har vi en utvärdering av vår spelartrupp och försäsongen i helhet och då ska vi se vad vi behöver göra för att kunna vara en värdig motståndare Division 2 det här året. Som ni redan vet så är vi ute efter spets-spelare som ska göra offensiv skillnad då vi är väldigt tama när vi ska anfalla och en defensiv innermittfältare är på ingång som vi har gjort klart med och han väntas anlända till laget innan seriestart. Vi behöver lite tyngd i vår startelva då vi har en del spelare som inte ens tränat på denna nivå tidigare och vi är väldigt nöjda med deras utveckling som väntas komma lite senare på året men fram tillsdess måste vi jobba på några kortsiktiga lösningar. Hela laget idag förtjänar tummen upp fram tills den 82:a minuten och allt kommer bli ännu bättre när vi kommer upp i rätt antal träningar per person, avslutar Zlatan Nalic.

Matchen var Prespa Birliks fjärde träningsmatch det här året. Nästa träningsmatch för Prespa Birlik är mot IFK Malmö på Malmö Stadion, lördag den 17:e mars med avspark 13:00.