KSF Prespa Birlik möter Lunds BK 

Bild från fjolårets match mot Lunds BK
Bild från fjolårets match mot Lunds BK

Publicerad 12 mars 2018 13:09

Prespa BIrlik möter Lunds BK nu på onsdag i Lund i en träningsmatch. Matchen har bokats in på kort varsel och var inte schemalagd inför försäsongen. 

De båda lagen känner varandra väl efter att ha mött på varandra i fjolårets säsong i Division 2. De båda lagen möttes i den första omgången av seriespelet förra året och det blev en knapp förlust på bortaplan för Prespa Birlik då laget släppte in 1-0 i matchens slutminuter efter att ha spelat större delen av andra halvlek med en man mindre. Hemmamötet slutade med en 1-3 förlust

Lunds BK tog andra platsen förra säsongen och kvalade sig sedan till Division 1 Södra där man ska spela säsongen 2018. I helgens träningsmatch som spelades mot FC Rosengård så förlorade Lund BK med 4-2. 

Prespa Birlik kommer från en 4-0 förlust mot BK Olympic där spelet såg bra ut stora delar av matchen men i matchens sista åtta minuter rann resultat iväg. Läs mer om den matchen här

– Som jag har sagt tidigare, små ytor och stora ytor är en stor skillsnad samt matcher och träningar är något annat då det gäller bedömning av spelare och vår trupp. Laget behöver matchträning och vi ledare behöver bedömningstillfälle som ska ligga i grund till våra framtida beslut gällande truppens styrka. Matcher är det enda tillfället vi har möjlighet att se våra spelare på helplan. Vi ska utöka vårt spelarmaterial med lite spets. Det har visat sig i våra träningsmatcher att vi även behöver bredd i laget då vi har tappat "poäng" i alla fyra matcher i de sista tio minuterna av matcherna när vi har bytt ut 6-7 spelare och tappat radikalt i kvalité, struktur och energi. Matchen mot Lunds BK blir en bra värdemätare, säger huvudtränare Zlatan Nalic.

Matchen har avsparkstid 18.30 (uppdaterad avsparkstid) på Klostergårdens IP.