Prespa Birlik möter Malmö FF U19

Publicerad 21 mars 2018 14:08

Träningsmatchen till helgen har ändrats efter att motståndarna Malmö City har fått att ställa in matchen. Prespa Birlik möter istället Malmö FF U19. Ändringen i schemat fixades redan i början av veckan efter beskedet att matchen mot Malmö City inte skulle bli av.

Prespa Birliks spel har övertygat de senaste veckorna, även om resultaten inte har gått lagets väg vilket kan vara jobbigt.

Senast mot Lunds BK såg spelet jättebra ut och segern tappades i matchens sista tre minuter. Mot BK Olympic rann resultatet iväg efter den 82:a minuten men fram tills dess var det ett bra spelande Prespa Birlik.

Övriga träningsmatcher det här året har varit som följande: Mot BK Höllviken blev det en 2-1 förlust och borta mot IS Halmia i Halmstad förlorade laget med 1-0. I årets första träningsmatch blev det oavgjort 1-1 mot IFK Trelleborg.

Flera av de nya spelarna har visat framfötterna och det nya Prespa Birlik börjar ta form inför seriepremiären som inte är långt borta nu. Huvudtränaren Zlatan Nalic ger uppdateringar kring laget:

– Denna vecka har varit en stabiliseringsvecka då det gäller skador och sjukdomar i laget. Det har blivit bättre för vår del men långt ifrån önskad situation. Vi har fortfarande Hamodi och Omar som inte kan träna med laget medan Sandro håller igång med laget på träningarna förutom spel. William klev av planen i veckan efter en motläggsskada. Vi har ett par spelare som insjuknat i influensa, Alban och Besemir. Så det har blivit folk in och ut hela veckan, säger Zlatan Nalic.

De kommande två träningsmatcherna är de två sista inför seriepremiären och Zlatan betonar vikten av dessa:

– Vi ska se till att slipa vårt spel och fysik i dem två matcherna som är kvar. Jag hoppas det kommer att ljusna till på sjuk/skadefronten och att spelarna blir tillgängliga för match och träning för bara med träning så kan vi påverka våra prestationer som i de senaste två träningsmatcherna, där såg det väldigt positivt ut.

Gällande spelare som är på väg in:

– Idag (tisdag, 20:e mars) testade vi Amir Hadzic, en duktig spelare från Malmö som har spelat i BK Olympic i Div 2 innan och senast varit och spelat i italienska Serie D. Han behöver dock fler träningar innan vi gör en trovärdig bedömning. Sen är det Nikola Serafimovic som vi ska testa på torsdag och som ska vara med i matchen mot  MFF, han är från Serbien och kan spela både som mittback och mittfältare. Sen hoppas vi att vi kan ta in en eller två offensiva spelare med fart och styrka, avslutar Zlatan Nalic.

Matchen mot Malmö FF U19 spelas på lördag 24:e mars klockan 13:00 på Bäckagårds IP i Malmö.