Prespa Birlik värvar Alban Merovci

Publicerad 30 mars 2018 11:27

Prespa Birlik har gjort klart med 21-årige Alban Merovci från FC Trelleborg. Alban har tidigare spelar för IFK Klagshamn, Mjällby AIF och Trelleborgs FF. 

– Det känns väldigt bra att allting är klart och jag ser framemot en framgångsrik säsong med Prespa. Jag har hört om dem innan och när frågan kom upp så tvekade jag inte. Zlatan spelade en stor roll i mitt val av klubb eftersom jag har haft honom tidigare i Mjällby. Jag vet vad han kan och han vet vad jag kan. Så det känns väldigt bra, säger Alban Merovci till klubbens officiella hemsida. 

Alban har provtränat med Prespa de senaste månaderna och nu blir det en permanent fortsättning i klubben: 

– Det har gått bra med träningarna, man vill alltid bli bättre som spelare på alla plan. Det viktigaste för mig är att jag får den utbildning som jag vet att jag kommer få under Zlatan och av resterande team. Jag är en spelare som kan spela på flera positioner och är bra i offensiven samt defensiven. Jag är en poängspelare och gillar att hjälpa laget till vinster.

– Jag ser framemot säsongen, vi har mycket att ge både kollektivt och individuellt. Vi har många bra kvalitetsspelare på varje positon. Jag tror på laget och följer vi våran matchplan så ska det gå bra, avslutar Alban Merovci. 

Huvudtränaren Zlatan Nalic är nöjd och hyllar nyförvärvet Alban Merovci:

– Alban är en pålitlig peson och teknisk fotbollspelare som dessutom har stort användningsområde. Han kan spela vänsterback, ytter och innermittfältare. Han har visat väldigt stor lagmoral de två månader som han har tränat med oss. Han har hunnit bli omtyckt av sina medspelare både på och utanför plan. Nu belönas han, med all rätt, med ett kontrakt i Prespa Birlik, säger huvudtränare Zlatan Nalic.