Prespa Birlik värvar Emin Karaman

Publicerad 30 mars 2018 17:00

Prespa Birlik har gjort klart med 20-årige forwarden Emin Karaman från BK Olympic. Emin började sin karriär i Heleneholms SK och efter det har det blivit spel i BK Olympic men även i Malmö FF där Emin spenderade större delen av sin ungdomskarriär och spelade även för deras U21-lag. 

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Prespa Birlik och för att jag här, det känns väldigt bra. Prespa är en mycket fin klubb med väldigt mycket kultur och karaktär som passar mig som individ jättebra, säger Emin Karaman och fortsätter: 

– Jag är en person som vill vinna till varje pris och sätter därmed höga mål för både min klubb och mig själv. Jag kommer göra allt för att hjälpa laget att gå så långt som möjligt. Vi har en väldigt duktig och kunnig tränare. Faller alla bitar på plats så blir vi ett ytterst vasst lag i Division 2. 

Huvudtränare Zlatan Nalic om nyförvärvet: 

– Emin Karaman är en spelare som har spelat elitfotboll innan. Han är bestämd i sin satsning på att komma tillbaka till elitfotbollen och bedömde att de förutsättningarna fanns hos oss.  Det stämmer bra med vad Prespa står för idag då vi enbart jobbar med spelare som har siktet inställt på att spela elit och har stor vilja att uppnå det. Det är en forward som kan utvecklas enormt hos oss och vi ser en stor potential i honom. Han har väldigt bra egenskaper i straffområdet, både i luftspelet och med fötterna.