Nesat Spahiu om försäsongen & inför matchen mot Höganäs BK

Ordförande Ercan Kerim till vänster och assisternade tränare Nesat Spahiu till höger.
Ordförande Ercan Kerim till vänster och assisternade tränare Nesat Spahiu till höger.

Publicerad 1 april 2018 13:26

Imorgon, måndagen den 2:a april, spelar Prespa Birlik sin sista träningsmatch då man ställs emot Höganäs BK, innan det är dags för seriestart 2018 i Division 2 Västra Götaland. Höganäs BK som är baserade i nordvästra Skåne, spelar i Division 3 Södra Götaland. 

Inför matchen mot Höganäs har vi fått en pratstund med lagets assisterande tränare, Nesat Spahiu, om matchen och även om försäsongen som har varit samt inför seriespelet som drar igång kommande lördag. Prespa åker då upp till Göteborgsområdet för att möta Lindome GIF.

Vad tror du om matchen inför Höganäs?
– Ett genrep är alltid ett genrep, med tanke på hur försäsongen sett ut för vår del så behöver vi alla matchminuter vi kan få. Vi har i veckan fått in ett par nya spelare som även de ska skolas in i vårt sätt att spela fotboll, så det blir en viktig match för oss. Namnet på motståndet spelar mindre roll, vi vill alltid vara det bollförande laget och kväva våra motståndare. 
 
Hur har den senaste veckan sett ut för laget? 
– Det har varit en intressant vecka, vi har fått in ett par nya namn som sagt. Två träningar har varit på en snötäckt plan och vi hade en fin kickoff i lördags. En positiv vecka med tanke på omständigheterna. 

Hur har försäsongen gått och formeringen av den nya truppen inför den här säsongen? 
– Jag tror att de flesta Malmö-lagen känner igen sig i vår försäsong, det kalla vädret har ställt till det en hel del i förberedelserna och gjort det lite svårare. Samtidigt har vi fått in 21(!) nya spelare, men jag känner ändå att vi har full kontroll på vad vi behöver göra. Vi har fått in spelare som är i klubben för rätt anledning i år och det är en väldigt spännande trupp som kommer att uträtta bra saker. 

Det är knappt en vecka kvar till seriestart, vad tror du om säsongen 2018?
– Jag känner att det kan bli ett väldigt intressant 2018. Vi har ett oerhört kompetent ledarteam, en ung och riktigt bra styrelse och ett fantastisk gäng vad gäller spelartrupp. Vi vill etablera oss i tvåan, hålla oss kvar med god marginal. Vi kommer att göra vårt yttersta i alla matcher och sedan får vi se hur långt det räcker. 

 Nesat har även ett meddelande till våra supportrar och medlemmar inför säsongen 2018. 

– Jag har sagt det innan och säger det igen, nu, mer än någonsin behöver fotbollslaget våra Prespaiter. Var med på detta nybygge och njut av resan tillsammans med oss!

Avspark för matchen mot Höganäs BK är klockan 11:15 på Höganäs Sportcenter.