Höganäs BK - KSF Prespa Birlik 2-3

Publicerad 2 april 2018 15:49

Prespa Birlik avslutade försäsongen med en vinst på bortaplan mot Höganäs BK i ett soligt väder. Matchen slutade 3-2 och Prespa Birliks mål gjordes av Ilir Tahiri, Besemir Faniq och Kingsley Olie. Det var en mycket händelserik match där Prespa började bäst och var det bättre laget i första halvlek. Gästerna hade ledningen med 2-0 i halvtid efter ett tidigt mål på straff och sedan en utökning till 2-0. Det var chanser åt båda håll och Viktor Jacobsson i Prespas mål gjorde ett par jätteräddningar i första halvlek. I matchens andra halvlek började hemmalaget bäst och gjorde två snabba mål och matchen stod och vägde den resterande tiden. 

– Jag tycker vi gjorde en godkänd insats med en dålig första halvlek och en bra andra halvlek. Vi gör första målet på straff och det andra målet kommer efter en retur. 3-2 målet var fint kombinationsspel mellan våra offensiva spelare med ett fint avslut. Vi var ofokuserade i vissa moment i försvarspelet men det blev bättre ju mer matchen led där vi tog mer kommando och kontroll över spelet. Nyförvärvet Kingsley visade också framfötterna med ett mål och två assist. Det var en perfekt tajming med första vinsten som alltså kom i genrepet.

– Nu blickar vi framåt lördag och seriepremiären mot Lindome och det är viktigt mentalt att vinna sista träningsmatchen, sade assisterande tränare Abdilasis Omar efter matchen. 

En av matchens målskyttar, Besemir Faniq, säger att vinsten är det som laget tar med sig från den här kampen: 

– Det var skönt att göra mål innan premiären. Det var inte en av våra bästa matcher idag, vi bjöd på alldeles för många chanser men vi vinner vår första match detta året och det ska vi ta med oss. 

Till helgen väntar alltså seriepremiär borta mot Lindome GIF. Matchen spelas lördagen den 7:e april på Lindevi IP, avspark 13:00. 

Hemmapremiären spelas den 14:e april på Heleneholms IP mot Assyriska BK, avspark 14:00.