Welcome to Prespa Birlik, Kingsley Olie!

Publicerad 3 april 2018 14:20

KSF Prespa Birlik kan idag stolt presentera ett stort nyförvärv till representationslaget. 

Klubben har gjort klart med Kingsley Ndidi Olie från Mjöldalens IF i norska andra ligan, OBOS-ligaen, där han har gjort närmare 17 ligamatcher. 24-årige offensive- och yttermittfältaren har tidigare även tillhört kroatiska HNK Rijeka och har den senaste veckan varit på provträning hos Prespa Birlik där han imponerade på huvudtränaren Zlatan Nalic: 

– Vi hade Kingsley i en provträning i veckan där vi kunde se en väldig pigg spelare som stack ut med sitt spelsinne & pigga fötter. Vi testade även Kingsley mot Höganäs BK där han var involverad i alla tre mål som vårt lag gjorde. Han fixade straffen,satte själv 2-0 målet och gjorde assist till 3-0 målet  säger Zlatan Nalic till klubbens officiella hemsida och fortsätter: 

– Vi är väldigt nöjda med denna värvning och Kingsley ser jag som en viktig spelare i år som kan bidra mycket med sin teknik och energi. Kingsley är en duktig innemittfältare som kan spela yttermittfältare också. Vi testade honom på ytter position idag där vi har lite större behöv just nu  och det visade sig att vi fick en poäng spelare om vi utgår ifrån hans insats från dagens match (matchen mot Höganäs BK).

Kingsley Ndidi Olie är själv mycket glad över att ha kommit till klubben.

– Först och främst vill jag tacka och gratulera spelarna, tränarna och våra supportrar för vinsten mot Höganäs BK. Det känns väldigt bra att vara en del av Prespa Birlik-familjen. Jag är väldigt glad över att vara här och tacksam gentemot spelarna, huvudtränaren, de assisterande tränarna och ledningen samt ordförande som visade stort intresse för att hämta mig till denna klubben som är som en familj, säger Kingsley till klubbens hemsida. 

– Jag valde att komma till Prespa Birlik för att utvecklas som spelare, vinna matcher och förbereda mig för toppskiktet. Med den kvalité som träningsteamet besitter i Prespa Birlik så vet jag att jag är på rätt plats just nu för att kunna förverkliga mina drömmar. 

Kingsley som har varit på provspel i en vecka förklarar hur den första veckan har varit i klubben.

– Min första vecka i klubben var som en överraskning. Jag kände som om jag har varit i klubben väldigt länge på grund av det fina välkomnandet som jag fick av spelarna, tränarna och ledningen. De fick mig att känna mig som hemma redan från dag ett. 

Kingsley är väldigt hoppfull om säsongen som vi har framför oss också. 

– Med den kvalitén som spelarna har i denna klubben så tror jag att det verkligen kommer bli en bra säsong för oss. Vi är redo att gå ut på planen för att göra vårt bästa och ge allt för att vinna våra matcher. 

Kingsley har även ett meddelande till våra supportrar!

– Till våra supportrar lovar jag att ge mitt bästa både på och utanför plan för att klubben ska bli så framgångsrik som möjligt. Jag kan inte vänta tills jag spelar min första tävlingsmatch inför våra supportrar. Detta blir ett nytt äventyr för mig i min fotbollskarriär och jag hoppas jag kan göra det bästa utav det. Jag vill återigen tacka alla i klubben och må Gud välsigna oss alla, avslutar Kingsley Olie.