Lagkapten Muamet Asanovski: "Äntligen är det dags"

Publicerad 5 april 2018 19:34

Till helgen är det seriepremiär när Prespa Birlik möter GIF Lindome på bortaplan och vi har fått en pratstund med lagets kapten, Muamet Asanovski, där han berättar om lagets försäsong, tankarna inför premiären, det nya unga Prespa Birlik och om hur skönt det ska bli att starta tävlingssäsongen.

– Äntligen är det dags att sparka igång säsongen, det har varit en lång försäsong så det brinner under fötterna inför första seriematchen. Jag vet ingenting gällande GIF Lindome, vi lägger inte så mycket energi på våra motståndare utan kollar istället på vad vi kan göra för att vinna matcherna, säger Muamet Asanovski.

"Mudi" kom till klubben inför förra säsongen från FC Höllviken och kommer få en ny och större roll i laget nu i och med att han blir lagkapten.

– Jag trivs hur bra som helst med den rollen, det är en ära för mig att vara kapten för klubben som ligger en närmst hjärtat, berättar Muamet.

Där är många nya ansikten och flera spännande spelare i laget. Matchresultaten under vintern har varit tuffa men det är inget som oroar Prespas nya lagkapten.

– Vi är ett helt nytt Prespa 2018 med 21 nya ansikten, självklart har det krävt tid och tålamod att få ihop helheten. Dem unga spelarna har alla förutsättningar för att lyckas med sin fotboll och dem har tagit större och större kliv för varje vecka. I det stora hela så ser det verkligen ljust ut i truppen där vi har en mix av äldre erfarna spelare och unga hungriga, säger Mudi och fortsätter:

– Självklart har resultaten inte blivit som vi velat, men det viktigaste för oss har varit att få ihop truppen och att få lära känna varandra både som individer och spelare. Med tiden har det blivit bättre under matcherna och det visade vi sist mot Höganäs där vi vann med 3-2 efter en stabil laginsats. 

Den nya lagkaptenen har även ett meddelande till våra supportrar och medlemmar inför säsongen som drar igång om två dagar och säger att de behövs mer än någonsin.

– Jag hoppas på att så många Prespaiter som möjligt följer oss båda på hemma- och bortaplan. Deras stöd är oerhört viktigt för oss och vi behöver dem mer än någonsin.
Jag kan lova att Prespa Birlik 2018 kommer stå för en attraktiv fotboll med enormt hjärta för klubbmärket från samtliga spelare, avslutar lagkapten Muamet Asanovski.