Dags för premiär - Prespa Birlik börjar borta mot Lindome GIF

Publicerad 6 april 2018 21:03

Äntligen är det dags! Premiär för seriespel 2018 i Division 2 Västra Götaland. Prespa Birlik börjar på bortaplan imorgon mot Lindome GIF, klockan 13:00 på Lindevi IP. 

Lindome GIF har haft en stark försäsong resultatsmässigt. Laget har varit obesegrade och mött främst lag i lägre divisioner men även i Div 2 och senast mot Division 1-laget Utsiktens BK, en match som slutade 3-3. I övrigt har det blivit fem segrar och två oavgjorda (matchen mot Ustikens BK inräknad). Lindome GIF slutade åtta ifjol i Division 2 Västra Götaland och var det tredje målgladaste laget i serien då man gjorde 56 mål framåt, lika många mål som de släppte in också och hade en målskillnad på noll. 

Prespa Birlik har ett helt nytt lag inför säsongen 2018 med hela 21 nya spelare. Från fjolåret är Muamet Asanovski, Sandro Nalic och Ilir Tahiri kvar, resterande spelare är nya. Ett av många nyförvärv, Hamodi Ibrahim, har spelat i klubben tidigare. Det har värvats mycket ungt inför detta år och målet har varit att skapa en mix med unga, talangfulla spelare och erfarna spelare. Den kompletta truppen hittar du här.

På ledarsidan har det också blivit en hel del nytt. Ny huvudtränare för är Zlatan Nalic sedan i november 2017 och som hans assisterande tränare har han Abdilasis Omar och Nesat Spahiu. Laget har en ny fystränare i Armin Karaman och trotjänarna Cemal Hasan och Esad Hamzic fortsätter sina roller som lagledare respektive materialförvaltare.

Under vintern har inte resultaten gått riktigt Prespa Birliks väg. Det började med ett kryss mot IFK Trelleborg (1-1) och följdes upp med en knapp förlust med 1-0 mot IS Halmia. En inställd match mot Kvarnby IK gjorde att man istället fick möta BK Höllviken där det blev förlust med 2-1. I den fjärde matchen blev det en förlust med 4-0 mot BK Olympic men där Prespa visade upp ett bra spel under stora delar av matchen. Detta togs vidare till matchen mot Lunds BK men blev det en knapp förlust med 2-1 där Lunds två mål kom i minut 90 och 90+2. I försäsongens näst sista match blev det oavgjort mot Malmö FF U19 (2-2) och förra veckan blev det alltså vinst mot Höganäs BK med 3-2 och laget fick till slut utdelning efter de senaste matchernas besvikelser i resultatväg. Det blev bara en seger under försäsongen men en psykologiskt viktig sådan och moralhöjande för laget inför matchen mot Lindome GIF. 

Inför premiären har vi fått en pratstund med klubbens huvudtränare Zlatan Nalic inför matchen mot Lindome GIF och säsongen 2018.

– Det är svårt att veta hur vi ligger till jämfört med de andra divison två-lagen som vi kommer att möta. Det är en ny serie för många av oss. Vi har åtta spelare i truppen som är debutanter i div 2 varav fem från start och det ska bli mycket spännande att se dem växa i år. Efter ett par omgångar kan vi ha en bättre uppfattning om både serien och oss själva som ett lag. Vi har en målsättning att hålla oss kvar i div 2 med goda marginaler, säger Zlatan Nalic.

– Vi har även lite tankar som gör att vi kan överraska många trots det att vi är ett lag med hela 18 nya spelare. Det enda jag är säker på är att Prespa kommer växa med tiden och att vi kommer gå in i varje match för vinst. Även om det blir så att vi inte lyckas vinna alla matcher så ska vi ge vårt bästa och ha den inställningen varje kamp. Nu är det poäng och serietabell som blir vårt "ID-kort" för folk som inte känner oss personligt och det ska vi vara beredda att lova våra PB-vänner, avslutar huvudtränare Zlatan Nalic.

Vi har även pratat med ordförande Ercan Kerim om både försäsongen, lagets nyförvärv, inför premiärmatchen samt nyförvärven som har gjorts niför den här säsongen. 

– Vi har arbetat mycket inför den här säsongen och även förstärkt laget ytterligare med några spelare som varit på provspel de senaste veckorna och de närmaste tio dagarna har vi lyckats göra klart med de spelartyper vi eftersökt i positioner som vi har varit för få spelare. Nu är vi nöjda och redo för säsongen 2018. 

Om spelartruppen säger han följande.

– För att summera truppen lite kort så har vi fått den bredd och kvalité som vi önskat på alla positioner. Med tjugo utespelare och tre målvakter kontrakterade är vi nu nöjda och redo för premiären.

Inför premiärmatchen mot Lindome GIF.

– Premiär är en premiär, känns lite nervöst och pirrigt såklart men det är det som är charmen med det hela och att säsongen äntligen drar igång igen. En premiär kan sluta lite hur som helst men vi går för tre pinnar och inget annat, avslutar ordförande Ercan Kerim.


Lindome GIF - KSF Prespa Birlik
Lindevi IP
Lördag 7 april kl 13.00

Mot tre poäng! #HejaPB