Inför hemmapremiären mot Assyriska BK

Publicerad 13 april 2018 17:27

Till helgen är det så äntligen dags för hemmapremiär. Matcharenan har bytts till Malmö IP av Malmö Stad med tanke på förutsättningarna för gräsplanerna i staden. I och med detta har även två träningar blivit inställda för Prespa Birlik som inte fått träna på gräsplanen och istället ska man träna på konstgräs inför matchen mot Assyriska BK.

Motståndarlaget Assyriska BK bildades 1985 som en idrottssektion i Assyriska Mesopotamiska föreningen i Göteborg. Klubben blev självständig förening 1989 och bildades med målet att tillvarata medlemmarnas sportsliga intressen inom Assyriska föreningen i Göteborg. Man har ett A & B-lag, tjejlag samt 6 pojklag. 2017 spelade Assyriska BK i Division 1 Södra men lyckades inte hålla sig kvar och kom näst sist i tabellen. I den förra omgången som var premiäromgången av Division 2 Västra Götaland för det här året så tog motståndarna emot Vinbergs IF på hemmaplan. Matchen slutade mållös och båda lagen fick dela på poängen.

Serien drog som bekant igång förra veckan och Prespa började borta mot Lindome GIF. Matchen slutade med 4-0 förlust och där matchens sista mål kom i den 89:e minuten efter 2-0 i halvtid. Inget resultat som Prespa vill minnas och nu är blickarna vända mot nästa match. Samtidigt består årets Prespa Birlik av fler än 20 nya spelare och det är ett väldigt ungt, talangfullt lag som behöver tid och tålamod innan allt faller på plats.

Många i laget samt ledarna är väldigt hoppfulla om denna nysatsning som gjorts inför säsongen 2018 där målet blir att skapa ett stabilt lag i division 2 som är konkurrenskraftigt mot alla lag som man möter i ligan och en miljö där unga spelare utvecklas för att ta nästa steg. Prespa Birlik har i år en fin mix av äldre och erfarna spelare och spelare med stor utvecklingspotential. 

– Serien är igång och det är stor fokus på att samla poäng. Senast hade vi svår uppförsbacke där vi låg under 0-2 efter bara fem spelade minuter och det förändrade matchutvecklingen radikalt, både taktiskt och då det gäller självförtroende hos våra spelare. Nu har vi en ny match framför oss där vi som i alla andra matcher går i kamp om poäng med inställningen att vinna, säger huvudtränare Zlatan Nalic och fortsätter med att ge uppdateringar kring laget: 

– Shemsedin Haxhiu, Kevin Mugosa, Hamodi Ibrahim saknas helt. Omar Khattab och Gani Bunjaku skriver högskoleprovet och vi utgår ifrån att de inte är med vid matchstart, eventuellt att de ansluter till truppen under andra halvlek. Vi har fortfarande fyra-fem spelare som inte är tillräckligt tränade p.g.a olika anledningar som frånvaro på grund av sen anslutning till truppen, sjukdomar och skador. Vi matchar dessa spelare varsamt tills de blir tillräckligt starka för att gå in i matchsammanhang. Viktor Jacobsson kan vi använda imorgon då han är spelklar och skadefri.

– Vi är 100 procent medvetna om vikten av att samla poäng och det är där fokuset ligger. Vi kommer göra allt för att de första poängen ska börja trilla in redan imorgon. Vi har en trupp som kan spela fotboll och vi ska göra allt för  att visa den egenskapen men även kriga till oss nödvändiga poäng, avslutar Zlatan Nalic.


KSF Prespa Birlik - Assyriska BK
Malmö IP
Lördag 14 april kl 16.00

Vi ses på Malmö IP!