Prespa Birlik - Assyriska BK 3-1

Foto: Gert Jacobsson fotbollsbilder.se

Publicerad 15 april 2018 10:34

Prespa Birlik vann hemmapremiären under lördagen när Assyriska BK besegrades med 3-1 på Malmö IP.  Efter en dålig start på säsongen så bjöd Prespa Birlik upp till en härlig match och gjorde tre mål framåt. Hemmalaget var bestämda på att ta sin först vinst i seriespelet och segern var fullt rättvis. Prespa startade matchen med följande startelva: 

Viktor Jacobsson (MV), William Andersson, Rasmus Larsson, Boris Bjelkanovic, Ilir Tahiri, Alban Merovci, Muamet Asanovski (K), Sandro Nalic, Emin Karaman, Albert Nadzaku, Stefan Kojic. 

Avbytare: Carlos Mendoza (MV), Gani Bunjaku, Amir Hadzic, Besemir Faniq, Kingsley Ndidi Olie, Max Nordlinder. 

Det var full fart framåt från minut ett och Prespa Birlik tog ledningen efter bara åtta minuter genom Sandro Nalic. I den 27:e minuten utökade nyförvärvet Emin Karaman till 2-0. Bara två minuter senare reducerade gästerna på straff och lagen gick in till halvtidsvila med 2-1 på resultattavlan. I andra halvlek stod det 2-1 länge men med fyra minuter kvar att spela så utökade Rasmus Larsson på till 3-1 vilket också blev slutresultatet.

– Det var en tuff, riktig tävlingsmatch där vi tog kommandot från första sekund. Vi var det laget som var fast beslutna att vi ville ha de tre poäng som vi hade att spela för. Vi ville både dominera tekniskt, taktiskt, fysiskt och det gav utdelning. Det är skönt att detta händer i hemmapremiären och mot ett starkt motstånd som är favorittippad i serien, sade tränare Zlatan Nalic som efter vinsten var extra belåten med laginsatsen.

– Det var en fantastiskt bra laginsats där alla involverade både på och utanför plan hade mycket stor involvering och förtjänar mycket beröm. 

– Vi kommer att vara lite ojämna i vår prestation i början men vi jobbar stenhårt på att ge den nya truppen kontinuitet och att träna upp dem både taktiskt och fysiskt till den nivå som div. 2 kräver. Vår första prioritering ligger i att höja vår lägsta nivå till en hyfsad höjd där vi kan skörda poäng, avslutar Zlatan Nalic. 

Nästa match för Prespa Birlik är Malmöderby mot BK Olympic lördagen den 21 april på Lindängens IP, avspark 14:00. 

För ytterligare matchfakta klicka här.