Inför BK Olympic - Prespa Birlik

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 20 april 2018 12:24

Imorgon är det dags för den tredje omgången av Division 2 Västra Götaland och för Prespa Birlik väntar ett Malmö-möte när BK Olympic står för motståndet på Lindängens IP. 

BK Olympic är en fotbollsförening som grundades redan 1920 i Malmö och som spelar sina hemmamatcher på Lindängens IP i Malmö. Laget är nykomlingar i Division 2 efter att ha gått upp via kvalspel där de besegrade Sölvesborg GoIF. Flera spelare i vårt lag har ett förflutet hos dem grönklädda, Emin Karaman, Carlos Mendoza, Shemsedin Zabeli, Valmir Mulaj och Hamodi Ibrahim, har alla spelat för klubben under sina fotbollskarriärer.

- Jag känner bara att det är hur roligt som helst (att få möta BK Olympic). Självklart kommer det att kännas lite konstigt att spela mot sitt gamla lag men jag ser verkligen fram emot detta mötet. Prespa Birlik är ett nytt kapitel för mig och min karriär som jag ser verkligen framemot det, säger Shemsedin Zabeli som har spelat i BK Olympic tidigare.

BK Olympic åkte på en tung förlust i premiären mot Hittarps IK då man förlorade med hela 6-1. Matchen därpå följdes med ett kryss och lagets första poäng i serien när de spelade 0-0 på bortaplan mot Vinbergs IF. 

I Prespa Birlik är formen desto bättre. Malmö-laget studsade snabbt tillbaka efter premiärförlusten mot Lindome och kommer från en vinst mot favorittippade Assyriska BK förra helgen. Prespa vann med 3-1 på Malmö IP efter mål av Sandro Nalic, Emin Karaman och Rasmus Larsson. 

- En match som är enormt viktig för oss. Denna matchens betydelse har vi pratat om hela veckan och spelarna är mycket medvetna vad tre poäng kan ge oss. Vi ser på den som en möjlighet att behålla välmåendet vi har på våra träningar. Det är en utav årets viktigaste matcher vi kommer spela och en viktig brytpunkt pga att den kan ge oss helt annat utgångsläge inför seriens fotsättning och det tuffa spelschema vi har framför oss, säger huvudtränare Zlatan Nalic och fortsätter:

– Vi går för seger precis som i alla andra matcher och vi lyfte en röd flagga tidigt i veckan då det gäller prioritet och matchens betydelse. En bra match förväntar vi oss och jag vill understryka att vi möter ett riktigt tuff motstånd som är liksom vi på jakt efter en bra start och poäng som skulle ge spelarna den trygghet de behöver. William Andersson saknas imorgon pga en fotskada.

Prespa Birlik mötte BK Olympic under försäsongen och förlorade 4-0 i en match där resultatet inte speglade matchbilden och där Prespa tappade allt under dem sista åtta minuterna. Annorlunda match väntar denna gång då den nya truppen nu är fastställd och spelarna kommer till rätta i laget och där det ser bättre ut för varje dag. 

Avspark imorgon (läs fredag) klockan 14:00 på Lindängens IP i Malmö!