BK Olympic - Prespa Birlik 1-0

Foto: Gert Jacobsson, fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, fotbollsbilder.se

Publicerad 22 april 2018 10:55

Det blev en uddamålsförlust under lördagen när Prespa Birlik tog sig an BK Olympic på Lindängens IP. Prespa Birlik som hade kontroll stora delar av matchen fick se sig besegrade efter ett tidigt mål i andra halvlek. 

Prespa Birlik startade med följande startelva: 

Viktor Jacobsson (MV) ,Rasmus Larsson, Gani Bunjaku, Boris Bjelkanovic, Ilir Tahiri, Alban Merovci, Muamet Asanovski (K), Sandro Nalic, Emin Karaman, Albert Nadzaku, Stefan Kojic 

Matchen började bra för gästerna som hade mycket bollinnehav och ständigt försökte skapa lägen. Lagen gick in mållösa till halvtidsvila trots att Prespa hade två bra målchanser i första halvlek där det mycket väl hade kunnat stå 0-2 istället för 0-0. 

Inledningen av andra halvlek var jämn där båda lagen kom till anfall och hemmalaget gjorde mål i den 63:e minuten. Direkt efter målet kom Kingsley Ndidi Olie och Omar Khattab in för Prespa Birlik och ersatte Muamet Asanovski respektive Emin Karaman. Det var i princip spel mot ett mål efter den 63:e minuten där Prespa Birlik kom i anfall efter anfall och hotade motståndarnas straffområde med flera inlägg och skott. Dem vitklädda gjorde sitt sista byte i matchen i den 87:e minuten när Max Nordlinder ersatte Stefan Kojic, men tyvärr blev det ingen utdelning.

– Denna match kommer sitta kvar i huvuden på oss ledare och spelare ett tag till. Vi har lyckats med en del saker idag som var bra men tyvärr inte med det viktigaste och det är att göra mål. Vi har en lätt dominans i första halvlek där vi skapar lite chanser. Vi har en ribbträff och ett bra skott av Stefan som går strax över målet och även en del halvchanser genom att driva oss in i motståndarnas straffområde, säger huvudtränare Zlatan Nalic efter matchen och fortsätter:

– Vårt duktiga försvar gör ett enda misstag sett över hela matchen och det misstaget ledde till 1-0 målet som också blev slutresultatet. I nästan hela andra halvlek spelar vi i motståndarnas straffområde och skapar både inlägg, skott, nick, straffsituationer men tyvärr fick vi ingen utdelning på det. Det vi kanske kan skilja på är anfallarnas skärpa i avslutet men även det tighta försvaret av våra motståndare som fick försvara sig inne i eget straffområde med hela laget under långa stunder av andra halvlek.

– Det är bittert med tanke på hur mycket vilja vi har visat speciellt i andra halvlek, men även på grund av att denna match var av enormt värde för oss och vår framtida prestation. Vi gör en riktigt bra match i min fria bedömning i cirka 75 % av matchen och i de kvarvarande 25 % har vi en hel del att jobba på. Framförallt när det gäller presspelet, och avslut framför mål, avslutar Zlatan Nalic. 

För mer matchfakta, se här.

Prespa Birlik ligger på elfte plats i tabellen med tre poäng efter tre omgångar spelade. Nästa match är mot Vinbergs IF hemma på Heleneholms IP, lördagen den 28:e april med avspark 14:00.