Inför Prespa Birlik - Vinbergs IF

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 27 april 2018 12:55

Till helgen väntar hemmamatch för Prespa Birlik, första matchen på vår riktiga hemmaborg Heleneholms IP den här säsongen. 

Prespa Birlik spelade sin första hemmamatch på Malmö IP för två veckor sedan när Assyriska BK besegrades med 3-1. Desto sämre var det i förra omgången då man åkte på en knapp förlust på Lindängens IP när BK Olympic vann med 1-0 i en match där Prespa ägde mycket boll och pressade för ett mål, men var inte tillräckligt vassa i avsluten. På tre matcher har det blivit en vinst och två förluster för det nya Prespa Birlik som har byggts inför den här säsongen och spelmässigt blir det bättre och bättre för varje match och där fler och fler spelare börjar närma sig sin högsta form. 

Motståndarna Vinbergs IF som grundades 1932 ligger precis utanför Falkenberg. Laget ligger på nionde plats inför den fjärde omgången i Division 2 Västra Götaland och väntar ännu på sitt första mål och sin första seger efter tre omgångar spelade så här långt. Samtidigt är de även obesegrade och har släppt in noll mål och har således tre poäng i de inledande tre matcherna. Förra säsongen slutade klubben femma i Division 2 Västra Götaland, precis som Prespa Birlik gjorde i Division 2 Östa Götaland. 

I Prespa Birik-lägret är tongångarna positiva när vi pratar med mittfältaren Ilir Tahiri som även betonar att en viktig match väntar till helgen.

– Vi måste försöka spela så fin fotboll som möjligt samtidigt som vi måste visa hjärta. Denna match blir väldigt spännande då vi sätts på prov mot ett stabilt lag, men med tålamod och kämparglöd tror jag till 100 % att vi kan lyckas, säger Ilir Tahiri. 

– Det är en väldigt viktig match. Det gäller att visa att vi ska vara med och konkurrera mot topplagen. Dessutom krävs det jättemycket för att komma till Heleneholms Idrottsplats och ta poäng från oss. Men vi behöver alla Prespa Birlik-älskares stöd, så kom ner och stötta oss så kommer vi inte göra er besvikna, avslutar Ilir Tahiri.

Huvudtränare Zlatan Nalic har gjort analysen kring motståndarna Vinbergs IF.

– Vi möter ett lag som inte släppt in ett enda mål och inte förlorat en enda match hittills trots det avancerade motstånd dem mött i dem tre första omgångarna. Ett stabilt lag som vi har mycket respekt för men kommer att bemöta med stort mod, vilja och engagemang, säger Zlatan Nalic om Vinbergs IF. 

– Spelmässigt befinner vi oss i en bra period då vi gjort två matcher i rad där vi haft en bra team funktion och spelet varit mestadels på en hyfsad division 2 nivå. Vi har en målsättning att kunna dominera våra matcher i slutskede och mot Olympic hade vi en stor dominans i just de sista 35 minuterna. Siktet är alltid att få med max antal poäng med oss i våra matcher, och denna match skiljer sig inte från de vi spelat tidigare, säger Zlatan Nalic och fortsätter:

– I denna match försöker vi behålla det som vi gjorde bra i den senaste matchen (mot BK Olympic) men ”skruva upp” vårt spel i sista tredjedelen för att få utdelning i form av effektivitet då det bara var mål vi saknade för att vara helt nöjda senast.

Zlatan ger även uppdateringar kring truppen.

– Vi har några bakslag denna vecka med skador så i denna match kan vi inte räkna med tre ordinarie spelare, William (inflammation i hälsena), Boris Bjelkanovic (höften) och Viktor (finger ur led). Sen har vi två spelare som är ett frågetecken men vi hoppas ändå kunna räkna med Emin och Besemir. Där det saknas gamla krigare föds det nya hjältar! Så kommer det att bli på lördag också och vi lovar en bra inställning, fokus på 3 poäng och en spännande match. Detta lag växer och vi hoppas bara på kontinuitet tillsammans i både träning och match, avslutar Zlatan Nalic.

KSF Prespa Birlik - Vinbergs IF
Lördag 28/4 kl 14.00
Heleneholms IP


Varmt välkomna till Heleneholms IP!