Prespa Birlik - Vinbergs IF 2-4

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad: 30 april 2018 10:32

Prespa Birlik besegrades på hemmaplan i lördags när Vinbergs IF gästade Heleneholms Idrottsplats. Gästerna hade ledningen med 0-2 i halvtid och trots att Prespa Birlik kom tillbaka bra i andra halvlek så slutade det med förlust 2-4.

Prespa Birlik kom till spel med följande startelva: Viktor Jacobsson (MV), Rasmus Larsson, Gani Bunjaku, Stefan Kojic, Kingsley Ndidi Olie, Ilir Tahiri, Alban Merovci, Muamet Asanovski (K), Emin Karaman, Sandro Nalic, Albert Nadzaku.

Matchens första mål kom i den 37:e minuten när gästerna tog ledningen på och tuffare blev det när Vinbergs IF utökade till 2-0 en minut innan halvtidsvila. Nio minuter in i andra halvlek reducerade Prespa Birlik genom Besemir Faniq som byttes in i halvtid istället för Emin Karaman. Bara sex minuter senare utökade Vinbergs IF till 3-1, en tuff smäll för Prespa Birlik som då hade en bra period i matchen. Med kvarten kvar dödade gästerna matchen med sitt fjärde mål. Amir Hadzic reducerade för Prespa Birlik i den 85:e minuten vilket också blev matchens sista mål.

– Det är svårt att spela en match och hitta energi som spelare när det sker fyra stycken individuella misstag som dessutom kommer under lagets bästa spelperiod, det blir en riktig uppförsbacke. Men spelarna kom faktiskt tillbaka två gånger efter två kraftiga nedgångar i matchen. Våra motståndare skapar knappt något men åker ändå hem med tre poäng. Därmed vill jag absolut inte säga att det var oförtjänt. Jag vill understryka att vi inte kan vara nöjda med dagens match då det varit för många enkla bjudningar men även många bortslarvade målchanser. Vi skapar mycket men lyckas bara göra två mål. Vi har fyra klara chanser i första halvlek av Asanovski & Karaman och tre stycken i andra halvlek med Besemir, Alban och Omar. Med den statistiken borde vi själva haft tre poäng och en vinst idag, säger Zlatan Nalic i sin analys av matchen.

Fyra omgångar har nu spelats och på de inledande fyra matcherna har det blivit en seger och tre förluster. Huvudtränare Zlatan Nalic analyserar lagets insatser efter de fyra första omgångarna som följande:
 
– Nu har vi stora siffror att smälta efter enligt min bedömning, enklaste matcherna hittills i år. Vi har fortfarande lite problem med kontinuiteten i match men även träning orsakad på grund av olika frånvaron. I de fyra matcherna som hittills har spelats så har vi ställt upp med fyra olika backlinjer på grund av olika anledningar av frånvaro. I dagens match mot Vinbergs IF hade vi det yngsta mittbacksparet hittills den här säsongen, både åldersmässigt och erfarenhetsmässigt. Där kommer vi att ha mycket duktiga spelare inom en snar framtid och de behöver kontinuitet, men för att det ska funka sett både från kortsiktighet men även långsiktighetssynvinkel, behöver vi även blandning av framtid och erfarenhet.

– Efter fyra omgångar spelade var vi i de tre senaste matcherna ett klart och värdigt motstånd, om inte bättre än våra motståndare och hade en del spel som vi kan vara nöjda med. Det var en match vi hade svårt att hänga med i ca. 60 minuter och det var i vår första match mot Lindome. Däremot har vi mycket tråkig fakta att vi släppt in tio mål, där hela nio stycken har var individuella misstag, som gör att man ändrar uppfattningen om hela matchbilden av våra bra spelade matcher och laginsatserna i helhet. Vi har gjort fem mål på fyra matcher och den statistik kan vi vara nöjda med även om vi haft bud på många fler mål. Vi jobbar stenhårt på att minska vår ”minus” statistik och utöka ”plus” statistiken, avslutar Zlatan Nalic.

I nästa omgång (omgång 5) så väntar serieledarna Hittarps IK från Helsingborg som gästar Heleneholms IP lördagen den 5:e maj, avspark 14:00.

För mer matchfakta, se här.