Inför Prespa Birlik - Hittarps IK

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 4 maj 2018 11:13

På lördag är det dags för den femte omgången av Division 2 Västra Götaland och Prespa Birlik tar emot serieledarna Hittarps IK på Heleneholms IP klockan 14.00. 

I den senaste matchen blev det förlust för Prespa Birlik efter att man förlorat 2-4 hemma mot Vinbergs IF. Två kallduschar inom loppet av nio minuter innan första halvleken var över blev tungt för PB som trots två mål i andra halvlek inte lyckades ta någon poäng. Gästerna var vassare framför mål trots att Prespa stundtals spelade bra och hade farliga lägen men som man inte kunde förvalta. Nu är det en ny match som väntar när serieledarna och favorittippade Hittarps IK kommer på besök. 

HIttarps IK är en klubb med sin hemmabas i Laröd, norra Helsingborg. Under 1980-talet tävlade laget med Helsingborgs IF då båda klubbarna spelade i samma division. Hittarps IK vann i förra omgången hemma mot FC Rosengård med 3-1. Gästerna är obesegrade efter fyra omgångar och har tre segrar och en oavgjord och är således serieledare i Division 2 Västra. De övriga tre matcherna har slutat med 2-1 vinst mot Ullareds IK, 6-1 vinst mot BK Olympic och 0-0 mot Vinbergs GIF. 

Prespa Birlik är revanschsugna efter hemmaförlusten senast med ett resultat som inte speglade matchbilden och ska nu försöka komma in i vinnande spår när det är hemmamatch för andra omgången i rad.

– Vi förväntar oss en tuff kamp om poäng i matchen mot Hittarp. Vi är i behov av poäng och det är det vi har i sikte att säkra för vår framtida arbetsro. Vi möter ett av seriens bästa lag och vi behöver ha alla våra resurser tillgängliga och vi är extremt taggade inför denna match och förhoppningsvis kommer det att vara så, säger huvudtränare Zlatan Nalic inför matchen. 

Zlatan ger även en uppdatering kring skadorna i laget.

– Våra ordinarie mittbackar (William och Boris) är i tillbaka i träning igen efter två veckors skadefrånvaro och de har gjort en träning med laget i torsdags. Vi kommer att utvärdera deras fysik och skadestatus för att göra en bedömning av deras eventuella medverkan i denna match. Att eventuellt få de tillbaka i spelet skulle göra att vi kan forma laget även centralt på banan på ett annat sätt. Målvakten Viktor Jacobsson hoppas vi skall kunna spela också då han var ett frågetecken sist inför matchen mot Vinberg men även i veckan på grund av en allvarlig dubbelskada (axel och finger).

– Vi ska göra allt för att göra en bra match där vi ska lämna planen stolta över insatsen. Vi har haft en bra träningsvecka som talar mycket om att vi kommer göra en bra prestation på lördag, avslutar Zlatan Nalic. 

Vi ses på Heleneholms IP!