Inför Sävedalens IF - Prespa Birlik

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 11 maj 2018 12:02

Efter två raka hemmamatcher väntar nu en tuff bortamatch då Prespa Birlik åker upp till Göteborgs-trakten för att möta Sävedalens IF. 

Det är andra matchen i rad som det blir ett stort test för Prespa Birlik som i förra omgången spelade oavgjort hemma på HIP mot Hittarps IK som då var serieledare inför den matchen. Just matchen mot Hittarps IK har PB mycket att hämta med sig ifrån, framförallt andra halvlek där viljan och laginsatsen var mycket stark och med oturen på sin sida fick inte laget den straffen som man skulle ha och så hade man jättebra lägen för att faktiskt vinna matchen. 

Nu är det dags för ny match och nya poäng som står på spel. Denna gång heter motståndarna Sävedalens IF som har anor från 1932 och spelar sina hemmamatcher på Vallhamra IP. Klubben har spelat i svenska Division 2-serierna sedan 2010 så de har varit med på denna nivå ett bra tag.

I och med att omgång sex drog igång under torsdagen så har Sävedalens IF halkat ner till tredje plats i tabellen inför matchen på lördagen och kommer således att ha pressen på sig att vinna för att återta serieledningen. Laget har fyra vinster och en oavgjord på fem matcher så här långt med tolv gjorda och fem insläppta mål. 

Prespa Birlik kommer som bekant från ett oavgjort resultat mot Hittarps IK, ett starkt motståndarlag i serien. Glädjande var att både Boris Bjelkanovic och William Andersson var tillbaka i försvaret vilket ger laget flera alternativ. Denna gång har man dock lagkapten Muamet Asanovski och Albert Nadzaku avstängda vilket gör att dem missar helgens match, ett tungt avbräck för laget men man åker upp med siktet att hämta hem tre poäng till Malmö.

Det har varit en tuff inledning på säsongen 2018 med bara en vinst, en oavgjord och tre förluster på de inledande fem matcherna. Det har skett stora förändringar i laget med en helt ny tränarstab och med flertalet nya spelare och Prespa Birlik har fått in ny krafter med många talangfulla och ambitiösa spelare. Inledningen har dock präglats av skador på tongivande spelare vilket har ställt till det en hel del.

I dem senaste matcherna har spelet sett bättre och bättre ut och i framtiden kommer vi få se mindre av de misstagen som laget har gjort samtidigt som det är en tidsfråga innan poängen trillar in kontinuerligt. Samtidigt har klubben gjort klart med en ny marknadschef, Valon Bajraktaraj, som blev klar under förra veckan. 

Inför matchen fick vi en kort pratstund med förstamålvakten Viktor Jacobsson som ger sin syn på inledningen av säsongen samt motståndarna Sävedalens IF.

– Det blir spännande att möta Sävedalen som är ett topplag. Jag tror dock inte att matchen kommer likna någon vi spelat tidigare i år. Hittarp som vi mötte förra matchen var väldigt skickliga i passningsspelet men sämre på att avsluta anfallen och det lilla jag vet om Sävedalens IF är att de kommer vara lite mer direkta och farliga i straffområdet så det blir intressant att se hur vi handskas med det.

– Säsongsinledningen har inte direkt gått som vi tänkt oss, vi har som Zlatan (huvudtränaren) tidigare nämnt haft stora skadeproblem så det har inte varit riktigt rättvist alla matcher. Vi kan bättre och jag tycker att vi blir bättre för varje match som går, avslutar Viktor Jacobsson. 

Huvudtränaren Zlatan Nalic säger följande i sin analys gällande de inledande fem omgångarna och inför helgens match.

– Det finns inga lätta matcher men det är klart att det finns lag som ställer lite högre press på sina motståndare med sin tabellplacering som fallet är just nu. Vi mötte nästan alla topp lag i inledningen av den här säsongen och det visades att när vi har tillgång till alla våra spelare så kan vi vara en svår motståndare också. Vissa av våra matcher har även avgjorts med små marginaler. Vi ställer in oss på max pott precis som vi alltid gör och vi har en klar ideologi i våra matcher att lämna planen med rak rygg oavsett slutresultat. 

Zlatan ger även en uppdatering kring truppen inför matchen.

– Mudi och Albert är avstängda. Vi saknar även Ilir och det är fortfarande oklart kring Amir om han kommer kunna komma till spel eller inte. Imorgon åker vi upp med antalsmässigt den minsta truppen hittills men vi har fortfarande mycket kvalité i truppen som följer med, avslutar Zlatan Nalic. 

Matchen har avspark klockan 15:00 och spelas på Vallhamra. 

Heja PB!