Sävedalens IF - Prespa Birlik 2-0

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 12 maj 2018 22:36

Prespa Birlik förlorade bortamötet mot Sävedalens IF. Hemmalaget som var serieledare inför omgången, återtog serieledningen efter lördagens 2-0 seger. PB kom till spel utan lagkapten Mudi Asanovski och Albert Nadzaku samt Ilir Tahiri och Amir Hadzic som var frånvarande på grund av skador och Borijs Bjelkanovic av familjeskäl. Man ställde upp med följande elva: 

Viktor Jacobsson (MV), William Andersson, Rasmus Larsson, Gani Bunjaku, Kingsley Ndidi Olie, Emin Karaman, Max Nordlinder, Alban Merovci, Omar Khattab, Sandro Nalic (K), Stefan Kojic. 

Byten: Besemir Faniq (Stefan Kojic) 68´, Shemsedin Zabeli (Alban Merovci) 83´, Valmir Mulaj (Omar Khattab) 83´.

Trots att det stod 0-0 i halvtid där Prespa Birlik började matchen riktigt bra så var det Sävedalens IF som drog längsta strået i andra halvlek och gjorde två mål.  Gästerna från Malmö hade bra tryck i första halvlek och hade även en boll i nät men målet dömdes felaktigt bort för offside, istället blev det en tuff start i andra halvlek när matchens första mål kom i den 49:e minuten för hemmalaget. Sju minuter senare utökade Sävedalens IF till 2-0. Prespa Birlik kom tillbaka och spelade bra fotboll men lyckades inte tyvärr med att göra mål.

Målvakten Viktor Jacobsson analyserar matchen som följande.

– Vi gör en väldigt bra första halvlek i försvaret och får ett mål bortdömt som många ansåg vara felaktigt dömt, vi har oflyt med domsluten. De får ett mål i de första minuterna av andra halvlek som också det var en tveksam offside. Vi jobbade hårt och tryckte på bra sista femton men hade inte turen på vår sida idag. Nästa match är det bara tre poäng som gäller.

Prespa har haft en tung start och ett tufft spelschema inledningsvis. Laget har mött fem av de sex lagen som ligger i serietoppen (1. Sävedalen IF, 2. Lindome GIF, 3. Hittarps IK, 5. Assyriska BK och 6. Vinbergs IF) och mot dessa har det blivit en vinst (mot Assyriska BK) och ett kryss mot (Hittarps IK) och två förluster.

Huvudtränaren Zlatan Nalic var överlag nöjd med insatsen.

– Återigen gör vi en match där vi ska vara nöjda med vår prestation. Första halvlek ligger vi lite lägre i våra positioner och har riktigt bra kontroll över Sävedalens anfall. Vi hotar med vårt kontringsspel och i en av omställningarna gör vi 1-0 i 20:e minuten men målet blir tyvärr bortdömt. Sävedalen är ett av de bästa lagen vi mött sett över deras lagspel och individuella skicklighet. Vi inleder andra halvlek med stort förtroende och efter två individuella misstag inom sju minuter så ligger vi tyvärr under med 2-0. Resten av matchen var det mycket spel mot ett mål där vi flyttade upp mot deras straffområde och skapade många chanser. En tung förlust där jag återigen bara kan ösa beröm över våra killar och laginsatsen de gjorde, sade Zlatan Nalic efter matchen. 

I nästa match väntar Kvarnby IK som kommer till Heleneholms IP den 19:e maj, avspark 14:00. Det är en match där tre viktiga poäng står på spel, båda lagen har fyra poäng efter sex omgångar och Prespa Birlik har bättre målskillnad vilket gör att Prespa ligger 11:a och Kvarnby IK 12:a. 

Vi ses på Heleneholms IP nästa helg!

För mer matchfakta, se här.