Prespa Birlik - Kvarnby IK 1-1 

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 20 maj 2018 10:32

Det blev oavgjort i Malmöderbyt mellan Prespa Birlik och Kvarnby IK på soliga Heleneholms IP under lördagen. Prespa Birlik hade lägen för fler mål och i matchens slutminuter man ett jätteläge men resultatet skulle tillskrivas 1-1 till slut.

Prespa Birlik kom till spel med följande elva: 

Viktor Jacobsson (MV), Gani Bunjaku, Boris Bjelkanovic, William Andersson, Rasmus Larsson, Sandro Nalic, Albert Nadzaku, Stefan Kojic, Muamet Asanovski (K), Omar Khattab, Emin Karaman. 

Inbytta spelare för Prespa Birlik: Kingsley Olie 61' (Omar Khattab), Besemir Faniq 72' (Stefan Kojic)

Det var en svår och rätt så låst första halvlek. Hemmalaget hade ett bra läge genom lagkapten Muamet Asanovski men målvakten i Kvarnby gjorde en jätteräddning. Andra halvlek började som den första slutade. Kvarnby tog dock ledningen efter cirka 70 minuters spel efter en felpassning, Kvarnby-spelaren Ludvig Johansson blev fri med Viktor Jacobsson och 0-1 var ett faktum. 

Efter gästernas mål var det spel mot ett mål där Prespa Birlik kom i full fart och var mycket farlig på kanterna genom inbytte Kingsley Olie och Muamet Asanovski. I anfallet pressade Emin Karaman på och Besemir Faniq gav extra tyngd med sitt inhopp i den 72:a minuten. I 80:e minuten fick laget också utdelning genom Muamet Asanovski som satte kvitteringsmålet. Prespa radade upp chanser genom Sandro Nalic, Muamet Asanovski, Besemir Faniq och på tilläggstid hade Emin Karaman ett jätteläge att sätta segermålet men det blev aldrig något segermål.

– Såklart att jag inte är nöjd då jag tycker att tre poäng i denna match var ett måste. Det var för många individuella misstag idag och det visar sig direkt att det straffar oss oavsett motstånd. Vi måste bli farligare i sista tredjedelen för att börja ta våra treor. Jag tycker vi skapar tillräckligt för att få dit något mål till. Försvarsspelet känns stabilt, där tycker jag vi har koll på dem. Vi måste hoppa på ett vinnartåg nu och det har avgång på måndag (match mot IFK Malmö nästa måndag) och jag hoppas alla i truppen är redo att hoppa på detta, säger Rasmus Larsson efter matchen. 

Huvudtränaren Zlatan Nalic var frustrerad efter matchen och att det bara blev en poäng.

– Det som är frustrerande är att vi har samma matchbild vecka efter vecka. Känns som att vi är beroende av att släppa in ett mål för att vakna till och börja dominera matcherna. Återigen samma scenario. Visst är detta en blandning av förbannelse/otur och oskicklighet att vi match efter match spelar bra men åker på bjudningar som sågar oss över knäna. Vi bjuder våra motståndare även idag och Kvarnby tar ledningen och 10 minuter efteråt kvitterar vi för att i sista spurten ha klara målchanser där bollen dansar på mållinjen men inte går in. Sett över det hela är det en dålig match  men vi var mindre dåliga än våra motståndare och borde ha tagit alla tre poäng. Vi visste att det skulle bli en jobbig match för oss och det blev det också.  Det som är positivt är ändå att vi lyckas kvittera och säkra en poäng. Det är surt att vi i en sexpoängsmatch inte lyckas förvandla det till en vinst. 

I och med resultatet så är Prespa Birlik och Kvarnby IK kvar på sina respektive positioner i tabellen. 

Målskytten Muamet Asanovski var heller inte särskilt nöjd med laginsatsen efter matchen.

– Vi kommer inte upp i vår nivå idag. Vi hade en plan på hur vi skulle såra Kvarnby men tyvärr var vi inte med mentalt. Vi bjuder på deras 0-1 mål, vilket inte får hända om vi vill vinna matcher, säger lagkaptenen.

Om sitt mål och inför nästa match säger han så här.

– Det var ett fint samarbete mellan mig och Besemir som hittade mig snett bakåt och det var bara att placera bollen i nät. Efter 1-1 målet får vi upp hoppet om att vi kan vinna och har två hundra procentiga målchanser som vi tyvärr missar. Vi får ta nya tag mot IFK Malmö nästa vecka istället. Samtidigt vill jag passa på att tacka våra supportar som kom ut på Heleneholms IP, vi behöver er mer än någonsin, avslutar Muamet Asanovski.

I nästa match väntar ännu ett Malmöderby då Prespa Birlik tar sig an IFK Malmö på Malmö Stadion, måndagen den 28:e maj klockan 19:00.

För mer matchfakta, se här.