Inför Malmöderby: IFK Malmö - Prespa Birlik

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 27 maj 2018 14:28

Ett klassiskt möte och ännu ett derbymöte väntar när Prespa Birlik tar sig an IFK Malmö imorgon (läs söndag). De två lagen spelar för andra året i rad i samma serie och matcherna mellan klubbarna har alltid varit intressanta drabbningar. Ifjol blev det förlust på bortaplan med 4-2 mot IFK Malmö medan hemmamatchen på Heleneholms IP slutade 1-1. 

Motståndarna behöver ingen närmare presentation då de är ett välkänt lag inom svensk fotboll men framförallt för Prespa Birlik. "Di Gule" har börjat säsongen helt okej får man väl säga. Man har tagit tre vinster, två oavgjorda och åkt på två förluster på de inledande sju matcherna. Senast besegrades Vinbergs IF på bortaplan med 3-1 och det var lagets första vinst på dem fyra senaste matcherna som i övrigt har varit oavgjort mot BK Olympic och förlust mot Assyriska BK samt Lindome GIF. Laget ligger på en sjunde plats med elva poäng, sex poäng före Prespa Birlik. I IFK spelar tidigare Prespa Birlik-spelarna Sami Güngör, Jesper Rindmo, Victor Sköld och Martin Holm samt finns det bekanta ansikten inom ledarstaben då Nils-Erik Persson (lagets huvudtränare) ) har varit tränare i Prespa Birlik. 

Prespa kommer från en svag insats senast hemma mot Kvarnby IK. 1-1 var en besvikelse trots ett jätteläge i matchens sista minut som PB inte kunde förvalta. Inledningen har inte varit vad laget hoppats på och efter sju omgångar har man en vinst, två oavgjorda och fyra förluster med målskillnaden 7-14 och laget placerar sig på en elfte plats i serien med fem poäng. Spelet har flertalet gånger sett bra ut för Prespa Birlik men man är i stort behov av tre poäng som är det enda som gäller inför derbyt mot IFK.

Inför matchen har vi tagit ett snack med Prespa Birliks assisterande tränare, Nesat Spahiu.

- Vi har förberett oss väldigt bra inför denna match. Vi har slipat på detaljer och känner att vi har rätt så bra koll på IFK och hur dem vill spela. Vi vet att de har ett skickligt lag och vad som krävs av oss. 

– Vi vet vad vi vill och hur vi vill möta IFK Malmö på planen. Vi vill göra en riktigt bra match, fotbollsmässigt och taktiskt, gör vi det så vet vi att det kan räcka till en vinst. IFK är ett skickligt lag med många bra fotbollsspelare. Med det sagt så vet vi att vi kan störa dem. Jag vet att våra killar är oerhört taggade inför denna match och sugna på tre pinnar. 

– Jag vill att alla runtom klubben fokuserar på positiva saker som kan stärka vårt lag. Främst våra supportar som alltid visar oss kärlek när det verkligen behövs och nu behöver vi det, avslutar Nesat Spahiu. 

Även bland spelarna är det klart och tydligt om vad som gäller imorgon och hur viktig denna match är.
 

– Jag känner att det blir en viktig match för oss imorgon. Delvis för att det är finns en rivalitet mellan klubbarna men även för att vi är i behov av poäng, säger lagets mittfältare Sandro Nalic och fortsätter:

– Vi har ett lag som är väldigt ungt, både ålder- och erfarenhetsmässigt, vilket gjort att vi blandat en del i våra prestationer. Men vi har en hög högstanivå vilket vi visat när vi tagit poäng mot topplag. Så för vår del handlar det om att komma upp i den nivå och minimera misstagen.

IFK Malmö - KSF Prespa Birlik
Måndag 28/5 kl 19.00
Malmö Stadion

#HejaPB