IFK Malmö - Prespa Birlik 2-1

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 29 maj 2018 17:57 

Prespa Birlik förlorade derbyt på tilläggstid mot IFK Malmö under måndagskvällen. Hemmalaget vann med 2-1 efter att gästerna haft ledningen med 1-0 i halvtid, målskytt Omar Khattab.

Prespa Birliks startelva i matchen: 

Viktor Jacobsson (MV), William Andersson, Boris Bjelkanovic, Rasmus Larsson, Max Nordlinder, Kingsley Olie, Besemir Faniq, Muamet Asanovski (K), Alban Merovci, Omar Khattab, Sandro Nalic. 

Prespa Birlik gjorde en bra första halvlek och hade ledningen välförtjänt i halvtid. I andra halvlek höll sig resultatet fram till den 55:e minuten då den förre Prespa-spelaren Sami Güngör kvitterade för hemmalaget. Prespa hade chanser att göra både 1-2 och 1-3 men turen var inte vid lagets sida denna gång heller. Istället var det IFK Malmös Mikael Marques de Pombal Vivar som gjorde segermålet i den 92:a!!! minuten. Matchens avslutning blev inte bättre när Emin Karaman hade ett jätteläge att göra 2-2 men bollen tog dock stolpe ut och derbyförlusten var ett faktum för PB. 

– Jag tycker vi spelade tillräckligt bra och skapade tillräckligt med farliga chanser för att minst få med oss en poäng från denna match. Jag räknade till två eller tre stolpar och några riktigt farliga chanser. Vid vår 1-0 ledning missar vi i princip öppet mål. Annars var det mycket kamp och omställningsspel åt båda håll men återigen kostar individuella misstag oss poäng, vilket känns otroligt tungt med tanke på hur matchen såg ut, säger mittfältaren Sandro Nalic efter matchen.

– Jag lider verkligen med killarna. Både vi ledare och spelare börjar känna lite ångest. Killarna har överpresterat i de flesta matcherna men våra matcher har avgjorts med stolpe ut och stolpe in för våra motståndare. Det finns en enorm vilja hos oss ledare och spelare att vända på den negativa trenden. Även igår hade vi tre stolpskott och två frilägen i matchen som borde ha räckt till poäng, säger huvudtränade Zlatan Nalic efter matchen och fortsätter:

– Det är väldigt lite som hade behövts för att ha minst 10 poäng till på dem poäng som vi redan har och då hade det varit en helt annan förutsättning och humör i klubben. 
Killarna gör sitt bästa på matcherna och laget gör bra matchinsatser som innehåller alla fotbollsingredienser med mål, chanser, vilja, spänning, fight och vi kommer jobba stenhårt för att få poäng med oss som ger oss lite lugn i vårt arbete och glada ansikten efter matcherna.

– Man kan tycka olika kring lagets prestationer och hur man lyckas men ingen kan säga att killarna inte vill och inte gör sitt bästa. Jag hoppas de belönas snart med lite poäng för det, avslutar Zlatan Nalic.

I nästa omgång väntar Varbergs GIF FK på hemmaplan. Matchen spelas lördagen den 2:a juni med avspark 14:00 på Heleneholms IP.

För mer matchfakta, se här.