Inför Prespa Birlik - Varbergs GIF

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsiblder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsiblder.se

Publicerad 1 juni 2018 13:06

Till helgen är det hemmamatch då Prespa Birlik möter Varbergs GIF FK, en "måstematch" för Prespa. Efter den tunga derbyförlusten i matchens sista minut förra helgen så är det ett väldigt revanschsuget och hungrigt Prespa Birlik som kommer  springa ut på Heleneholms IP, lagets hemmaborg. De senaste matcherna har man inte riktigt fått den utdelningen som man tänkt sig och nu är det bara tre poäng som räknas.

Motståndarna Varbergs GIF Fotboll grundades redan 1905 och är en mycket gammal klubb inom svensk fotboll och idrott. Från året de grundades till 1910 så var det klubbens glansår då Varberg dominerade Hallandsfotbollen och blev mästare år efter år i sin region. Den före detta allsvenske och landslagsspelaren Stefan Selakovic har ett förflutet i klubben. I år lirar Varberg i samma division som Prespa Birlik i division 2 och man ligger sist efter åtta omgångar. Motståndarna har tagit en vinst, en oavgjord och förlorat sex matcher och har fyra poäng, en poäng mindre än PB. Lagets enda vinst kom i den första omgången i bortamatchen mot Ullareds BK som slutade 2-0 till Varbergs GIF. 

– Detta blir en livsviktig kamp för oss och killarna har också förstått vikten av denna match. De har visat riktigt bra arbetsmoral idag (torsdag, sista träningen inför matchen) och överlag varit en mycket bra förberedelse inför matchen, säger huvudtränare Zlatan Nalic och ger uppdateringar kring truppen att "Mudi" Asanovski inte har kunnat träna efter IFK-matchen på grund av yrsel samt så klev Besemir Faniq av på grund av en gammal fotskada som slogs upp. 

Muamet Asanovski är således inte spelklar och frisk för matchen och Besemir Faniq är fortfarande ett frågetecken inför morgondagens match. 

Inför matchen har vi även pratat med Max Nordlinder om säsongsinledningen samt hans tankar inför morgondagens drabbning. 

– Jag tror det blir väldigt viktigt för oss att fortsätta tro på det vi gör. Poängmässigt är det en besvikelse ja (starten på säsongen), men det har varit mycket stolpe ut och någon gång vänder det. Jag har aldrig varit med om mer oflyt tidigare. Sedan gäller det att vi blir mer fokuserade under match så vi minimerar våra misstag och även sätter chanserna när vi väl får dem, säger Max och fortsätter:

– Matchen mot Varbergs GIF blir en "sexpoängsmatch", det ska bli kul att spela en sådan viktig match. Spelar vi den fotboll vi kan så kommer vi föra matchen med högt speltempo och pressa dem högt och sätter vår defensiv som vi gjort, det var länge sedan något lag gjorde ett mål där vi blivit överspelade. Gör vi det är jag  helt säker på att vi kommer vinna och få fira imorgon.

– Jag förstår att många är besvikna över vår inledning poängmässigt, men vi behöver er som stöttar oss mer än någonsin. Ni ska vara kritiska mot oss för vi kan mycket bättre, men det finns kvalitet, kunnande och talang i det här laget så det räcker för en bra placering och att kunna vända denna trend, avslutar Max Nordlinder. 

Detta blir en mycket viktigt match för Prespa Birlik som är i stort behov av tre poäng och att komma in på vinnande spår. Laget har spelat en bra fotboll men inte haft marginalerna på sin sida och nu är det dags att ändra på detta. Därför uppmanar vi också alla våra Prespa-fans att ta sig till Heleneholms IP på lördag (sol och fint väder utlovas) och fortsätta ge det fantastiska stöd som ni har gett i år och genom åren då laget behöver det mer än någonsin.

Truppen
Viktor Jacobsson (MV), Gani Bunjaku, Rasmus Larsson, Alban Merovci, Shemsedin Zabeli, William Andersson, Boris Bjelkanovic,Max Nordlinder, Stefan Kojic, Albert Nadzaku, Sandro Nalic, Amir Hadzic, Omar Khattab, Kingsley Olie, Besemir Faniq, Emin Karaman och Carlos Mendoza (MV). 

Vi ses på Heleneholms IP kl 14:00!