Prespa Birlik - Varbergs GIF 2-1

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 4 juni 2018 09:12

Prespa Birlik tog en mycket viktig seger på hemmaplan under lördagen när Varbergs GIF besegrades med 2-1. 

Hemmalaget ställde upp med följande elva: 
Viktor Jacobson (MV), William Andersson, Rasmus Larsson, Boris Bjelkanovic, ax Nordlinder, Kingsley Olie, Besmeir Faniq, Alban Merovci, Omar Khattab,Sandro Nalic (K), Amir Hadzic.

Inbytta spelare: Gani Bunjaku (64 min),Muamet Asanovski (54 min), Emin Karaman (83 min), Albert Nadzaku (64 min), Stefan Kojic (83 min).


Dem vitklädda började matchen bra och satte matchens första mål genom Omar Khattab i den 17:e minuten. Målet var Omars andra mål i rad då han även gjorde lagets enda mål i förra matchen mot IFK Malmö. Prespa hade bra kontroll och spelade en fin fotboll och gick in till halvtidsvila med 1-0 ledning. I andra halvlek ökade man på till 2-0 genom mittbacken Boris Bjelkanovic som gjorde sitt första mål i PB-tröjan. Varberg reducerade genom Labinot Syla i den 90:e minuten och slutresultatet skrevs till 2-1 på soliga Heleneholms IP. 

Dem tre poängen gör att Prespa Birlik forfarande är kvar på kvalplats, däremot ökar laget avståndet ner till Ullareds BK med tre poäng och fyra poäng till Varberg samtidigt som man har lika många poäng som Högaborgs BK som ligger 11:a och en poäng upp till BK Olympic och Kvarnby IK som ligger 10:a respektive 9:a. 

– Det var en tuff match, precis som vi hade väntat oss. Svåra väderförhållanden att spela match i 30 graders värme och vi ville stå lite lägre ner i vårt försvarsspel. Detta sparade lite på krafterna och det gjorde att vi var vassare i våra omställningar i just denna match, säger huvudtränare Zlatan Nalic efter matchen och fortsätter: 

– Efter en vinst som denna ska man vara nöjd och om ska vi lägga lite på plus och minus-kontot så är det nog det att vi måste ta bättre vara på våra målchanser som vi skapar för att kunna ha det lugnare i slutminuterna. Andra sidan har ett par spelare tränat väldigt mycket nu och gjort det bra och som behöver lite tid för att komma upp i matchtempo då de på grund av olika anledningar inte spelat så många matcher i år men blivit ordinarie i de sista två matcherna (Max ,Kingsley,Besemir, Boris, Omar). Laget var väldigt dominanta fysiskt i matchens sista 30 minuter och i princip i alla matcher vi har spelat. Denna nivån ska vi snart komma upp i, även de nya startspelarna. Det som är väldigt positivt är vinsten och de tre poängen samt glädjen i spelet och omklädningsrummet, avslutar Zlatan Nalic. 

– Det är sjukt skönt att vi vann. Speciellt med tanke på slutminuterna, det var rejäl ångest. Första halvlek spelar vi bra, vi har bollen och de skapar inget. Andra halvlek tar de över och har en bra period och jag måste lyfta fram William och Boris i försvaret som gör en fantastisk insats. Det som avgör är att vi är disciplinerade och är egentligen bättre hela matchen förutom en liten period. Det var väldigt skönt att vinna en sådan här match när det var mycket gnäll från motståndarna matchen igenom. Idag är det vi som har stolpe in vilket är skönt, säger Max Nordlinder efter vinsten.

För mer matchfakta, se här.

Nästa match för Prespa Birlik är mot Ullareds BK på bortaplan söndagen den 10:e juni, avspark 14:00 på Hedevi.