Inför Ullareds IK - Prespa Birlik

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad fredag 8 juni 2018 14:16

Till helgen väntar, ny, viktig match för Prespa Birlik som åker upp till Ullared för att ta sig an Ullareds IK. Det blir en tuff och mycket viktig kamp då Ullareds IK ligger näst sist och Prespa Birlik ligger placeringen ovanför med en poäng mer samt en match mindre spelad.

PB kommer från en efterlängtad och välförtjänt seger hemma mot Varbergs GIF FK som slutade 2-1 efter att man haft ledningen i halvtid och släppt in det sista målet på tilläggstid. Omar Khattab gjorde 1-0 målet (hans andra mål i rad) och Boris Bjelkanovic satte 2-0. Det var lagets andra seger på nio omgångar då den första kom mot Assyriska BK på Malmö IP, en match som slutade 3-1. Nu är det dags för nya tag och försöka fortsätta på det vinnande spåret.

Motståndarna Ullareds IK som har anor från 1929, mötte Hittarps IK i veckan (i onsdags) på hemmaplan och kryssade, 1-1, en stark och viktig poäng för Ullareds. På tio matcher har det enbart blivit en vinst så det är ett lag som också är i behov av tre poäng. Omgången innan dess spelade Ullared 0-0 borta mot Vinbergs IF och innan dess blev det 3-1 vinst mot BK Olympic, motståndarna för PB har med andra ord plockat poäng på sina senaste tre matcher. 

Inför matchen har vi pratat med Omar Khattab som är i mycket bra form just nu och frågat honom om vad som blir viktigt inför matchen samt hans egna insatser.

– Det viktigaste i denna match blir som i alla matcher vi spelar, att vi får med oss tre poäng. Det blir nog ingen lätt match då vi vet att alla lag i denna serie slår alla och det ser vi i tabellen. Grabbarna i laget gör det superbra och vi har haft en bra träningsvecka. Vi har haft lite otur på traven men sakta och säkert börjar det vända för oss, säger Omar Khattab och fortsätter:

– Så långt hittills känns det bra och det kan bara bli ännu bättre. För min del är det alltid kul att göra mål och jag kommer fortsätta kämpa och ge allt för Prespa. Viktigast nu är att ladda om och sikta in sig mot Ullared, och jag är övertygad om att vi kommer göra ett bra jobb, avslutar Omar Khattab.

Prespa Birlik och huvudtränare Zlatan Nalic har bra koll på motståndet inför helgen.

– Vi har Ullareds IK som vår motståndare på söndag och det är ett lag som höjt sig mycket i de senaste matcherna och tagit många poäng på sistone. Det är ett stabilt, defensivt lag som jobbar hårt i defensiven och blixtrar till med omställningar som är lagets bästa vapen. Dem är rätt så storväxta och jag jag tror dem är seriens mest rutinerade lag med tanke på deras ålder och bakgrund, säger  Zlatan Nalic. 

– Vi har en riktigt bra träningsvecka bakom oss och hoppas vi forsätter med samma inställning i våra träningar och matcher. I nuläget så har William Andersson blivit sjuk och vi vet inte hans status ännu då det gäller hans medverkande. Han fick feber igår. Mudi kan vi inte räkna med på grund av avstängning, säger huvudtränare Zlatan Nalic när han ger info kring laget inför helgen och fortsätter: 

– Vi gör som jag tidigare berättat ingen skillnad i bedömningen av våra motståndare och förberedelse inför matcherna. Vi har klart för oss att vi vill gå in i alla matcher för att ta max poäng. Vi är medvetna om att i fotboll kan små marginaler avgöra matcher och vi vill se till att med våran engagemang, inställning och kunskap påverka de marginalerna till våran fördel. Vad vi är säkra på är att en väldigt tuff match väntar oss på söndag, och vi är redo för det, avslutar Zlatan Nalic.

Ullareds IK - Prespa Birlik
Söndag 10 juni kl 14:00
Hedevi