Ullareds IK - Prespa Birlik 0-1

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 11 juni 2018 12:00

Prespa Birlik tog en blytung bortaseger under lördagen mot Ullareds IK. Matchvinnare blev anfallaren Emin Karaman som gjorde matchens enda mål i 60:e minuten. 

Prespa Birlik ställde upp med följande startelva: 

Viktor Jacobsson (MV), Rasmus Larsson, Gani Bunjaku, Boris Bjelkanovic, Max Nordlinder, Kingsley Olie, Besemir Faniq, Emin Karaman, Alban Merovci, Omar Khattab, Sandro Nalic (K)

Bänk: Carlos Mendoza (MV), Shemsedin Zabeli, Antonis Vasileiou (ny), Amir Hadzic, Albert Nadzaku, Stefan Kojic. 

Byten: Besemir Faniq - Stefan Kojic, 75 min. Kingsley Olie - Antonis Vasileiou, 75 min. Omar Khattab - Amir Hadzic, 82 min. Emin Karaman - Shemsedin Zabeli, 90 min. 

Inför matchen hade PB gjort klart med en ny spelare: mittfältaren Antonis Vasileiou, 22, som gjorde sin debut när han kom in i den 75:e minuten istället för Kingsley Ndid Olie. Mer information och presentationer kommer under sommaren när transferaktiviteterna är klara. 

Det var en tuff match på förhand och en tuff match blev det också. Ett oavgjort resultat hade varit som en förlust för båda lagen. PB åkte upp till Ullared med tre poäng i sikte och återvände hem med full pott. Trots en mållös första halvlek så kom matchens första (och enda) mål efter en timmes spel. Prespas anfallare, Emin Karaman, gjorde inget misstag när han ställdes mot Ullareds målvakt och kunde rulla in bollen i mål för gästerna. Målet var Emins andra den här säsongen, det första kom i segermatchen mot Assyriska BK,

Inbytte Amir Hadzic blev utvisad för PB, inom loppet av tre minuter lyckades han få två varningar vilket renderade i ett rött kort i den 89:e minuten. Amir är således avstängd i kommande match mot FC Rosengård. Däremot är lagkaptenen Muamet Asanovski tillgänglig igen efter sin avstängning och även William Andersson som missade helgens match p.g.a. sjukdom. En annan positiv nyhet är att laget och målvakten Viktor Jacobsson som har stått för flertalet fina räddningar under säsongen fick hålla nollan mot Ullared, det är lagets första hållna nolla den här säsongen där resultaten inte alltid speglat matcbilderna för Prespa Birlik.

Segern är den andra raka för Prespa Birlik och den tredje totalt i årets seriespel. Det är tre oerhört viktiga poäng då PB utökar avståndet ner till nedflyttningsstrecket och har fyra poäng ner nu. På 10 omgångar är det 11 poäng inspelade för Prespa som tar sig upp på en tillfällig nionde plats. Beroende på hur resultatet blir mellan BK Olympic - Högaborgs BK (spelas måndag kväll) kan Prespa Birlik bli kvar som nia eller som sämst tia i serien efter tio spelade omgångar. 

Huvudtränare Zlatan Nalic analyserar matchen som följande: 

– Utan Mudi och febersjuke William lyckades vi ta med oss tre poäng hem idag. Deras rutin saknade vi lite i slutminuterna. Vi gör lite annorlunda i uppställningen idag jämfört med tidigare matcher. Det gjorde att vi hade lite orienteringsfas i första halvlek som orsakade lite enkla misstag i passningsspelet och kanske positionsfel ibland. Trots det var vi det bättre laget i första halvlek. I andra går vi ut helt bestämda om att ta med oss poäng hem och på det som vi gjort bra i första halvlek gjorde vi ett rejält lyft på alla positionerna och fick utdelning. Vi gör vårt mål via Emin Karaman som blev skickad till en omställning från vårt mittfält som vann en boll på mittplan. Karaman visade sin kroppsstyrka och fart och satte bollen över  den utrusande målvakten, säger huvudtränare Zlatan Nalic och fortsätter: 

– Inbytte Amir vistades på plan i 3-4 minuter då han hunnit bli varnad två gånger vilket betydde att vi fick avsluta matchen med tio man sista kvarten. Den perioden var vi lite tillbakatryckta av Ullared men vi gjorde en heroisk insats och höll undan. Avslutningsvis så är det en väldigt viktig seger idag, både för klubben men även individuellt som gör mycket för självförtroende och allmän välmående för våra spelare, avslutar Zlatan Nalic. 

En av spelarna som startade matchen och som vi pratade med inför mötet mot Ullareds IK, Omar Khattab, säger följande efter vinsten: 

– Matchen i sig är helt okej och jag tycker vi kan höja oss en nivå till. Första halvlek tog det lite tid innan vi började hitta varandra. Men som jag sa innan matchen, så börjar vi sakta hitta varandra. Vi gör 1-0 i början av andra och det kändes jätteskönt att att få det målet. Sedan maler vi på och kommer med kontring efter kontring. Grabbarna gör ett fantastiskt jobb idag och dem tre poängen vi tar är välförtjänta. Nu siktar vi in oss på nästa match som är ett Malmöderby då FC Rosengård gästar oss och där vill vi överraska dom och visa hur starka vi är genom att höja oss ännu mer.

För mer matchfakta, se här.

Nästa match för Prespa Birlik är mot rivalerna FC Rosengård på Heleneholms IP måndagen den 18:e juni, avspark 19:00!