Inför Prespa Birlik - FC Rosengård 1917

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 17 juni 2018 16:36 

På måndag vankas det storderby på Heleneholms IP då KSF Prespa Birlik tar emot FC Rosengård 1917. De två lagen har en rivalitet som går några år tillbaka och det har alltid varit heta bataljer när lagen mötts och på måndag förväntas inget annat än det. 

Prespa Birlik kommer till matchen med två raka segrar och har en bra form. I senaste matchen blev det vinst borta mot Ullareds IK och man fick även hålla nollan när Emin Karaman gjorde matchens enda mål. Innan dess blev det vinst mot Varbergs GIF FK med 2-1 på hemmaplan. Det har börjat gå bättre för Prespa Birlik som har ett nytt lag i år och där alla spelare har börjat hitta varandra samtidigt som klubben under sommaren har gjort klart med flera nya spelare.

Hogr Aziz (vänsterback) och Ali Burrniku (innermittfältare). Ett annat nyförvärv, Antonis Vasileoiu (högerback), blev klar förra veckan och gjorde ett inhopp mot Ullareds IK. 

Glädjande nyheter för PB är också att lagkaptenen Muamet Asanovski är tillbaka från avstängning och är tillgänglig till derbyt. 

Motståndarna FC Rosengård spelade i Division 1 Södra förra säsongen men slutade som jumbo och åkte ur. Laget har börjat starkt den här säsongen i Division 2 Västra och man ligger på tredje plats efter tio spelade omgångar. Sex segrar, två oavgjorda, samt två förluster har det blivit så här långt. I den senaste matchen åkte man på en oväntad förlust hemma mot mot Vinbergs IF. I deras senaste bortamatch mötte de ett annat Malmölag, BK Olympic, och vann då med 3-1. 

Årets upplaga av Division 2 Västra Götaland är väldigt oviss då resultaten visat att alla kan slå alla i och varje match kan sluta hur som helst. Statistiken i inbördesmötena mellan Prespa Birlik och FC Rosengård talar för hemmalagets favör. Lagen har mötts sex gånger tidigare och PB har vunnit tre av matcherna, förlorat två gånger och en av matcherna har slutat oavgjort. 

Inför matchen har vi pratat med lagets mittfältare, Kingsley Ndidi Olie, som säger följande:

– I derbyt mot FC Rosengård kommer det bli en match där vi kommer att få kämpa hårt, spela bra fotboll och verkligen ge allt så att vi kan lämna planen med tre poäng och stora leenden. Det kommer bli viktigt för oss att fokusera ordentligt genom hela matchen och se det som vilken annan fotbollsmatch som helst och inte fastna vid att det är just ett derby, säger Kingsley Ndidi Olie.

– De senaste två vinsterna har varit riktigt bra och vi fick kämpa väldigt mycket för att ta dem här segrarna. Jag tycker att laget har en mycket god form just nu och vi är kapabla att slå alla motståndare (i denna serien). Jag tror vinsterna kommer fortsätta komma och vi föredrar att träna, kämpa och snacka mindre och låta spelet snacka istället. Vi ska ge supportrarna det dem vill och det är att spela bra fotboll, fortsätter Kingsley och avslutar med att säga: 

– Jag skulle vilja tacka för det fina stödet som supportrarna har gett vårt lag så här långt och jag vill använda denna stunden till att säga till dem att dyka upp på matchen på måndag med stort stöd.

Huvudtränare Zlatan Nalic hyllar laget för dem senaste prestationerna och vinsterna:

– Vi har haft en riktigt bra period nu på sistone med harmoni i truppen och många glada ansikten. Det har givit oss utdelning på plan och vi kommer in i matchen mot FC Rosengård med en bra period bakom oss både fotbollsmässigt och med välmående. Vi har alla spelare tillgängliga till denna match och vi har även fått två nya spelare som vi kommer kunna använda i derbyt. Det ger oss fler alternativ i matchen och förstärker konkurrensen i truppen på ett positivt sätt, säger Zlatan Nalic och fortsätter: 

– FC Rosengård är ett av de bästa lagen i serien och de har också en bra period bakom sig. De är ett stabilt och konkurrenskraftigt lag som är verkliga seriefavoriter också. Att vi möter just FC Rosengård har säkert sin charm då spelarna och ledarna i respektive klubbar känner varandra även privat. Motivationen är säkert på topp hos båda lagen. Våra förberedelser inför denna match är dock exakt likadana som inför alla andra matcher. Prespa går alltid för vinst och full pott och så kommer det att bli även på måndag. Vi är redo och vi hoppas på publikstöd i stor utsträckning, avslutar Zlatan Nalic.

Vi uppmanar alla våra fantastiska supportrar och medlemmar att ta sig till Heleneholms IP imorgon (måndag) för att stötta laget, avspark 19:00. Vi ses!

KSF Prespa Birlik - FC Rosengård 1917
Måndag 18 juni kl 19:00
Heleneholms IP