Prespa Birlik - FC Rosengård 4-2

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 19 juni 2018 12:09

Prespa Birliks fina form håller i sig och under måndagskvällen tog laget en storseger mot rivalerna FC Rosengård som besegrades med 4-2 på Heleneholms IP. Ett derby är alltid ett derby och är alltid ovisst men inför den här matchen var det två formstarka lag som ställdes mot varandra och gästerna hade chansen att ta tre mycket viktiga poäng då de hade allt i egna händer för att återta serieledningen. Mötet var det sjunde lagen emellan och Prespa Birlik tog sin fjärde vinst mot FC Rosengård och utökar sviten.
 
Prespa Birlik ställde upp med följande startelva:
 
Viktor Jacobsson (MV), William Andersson, Rasmus Larsson, Boris Bjelkanovic, Max Nordlinder, Kingsley Ndidi Olie, Muamet Asanovski (K), Emin Karaman, Alban Merovci, Omar Khattab, Sandro Nalic.
 
Avbytare: Carlos Mendoza (MV), Gani Bunjaku, Hogr Aziz, Besemir Faniq, Shemsedin Zabeli, Ali Burrniku, Antonis Vasileiou.
 
Inbytta spelare (utbytta spelare inom parantes): Besemir Faniq (Max Nordlinder),Ali Burrniku (Omar Khattab), Hogr Aziz (Muamet Asanovski),  Antonis Vasileiou (Emin Karaman).
 
Målskyttar för Prespa Birlik: 1-1 29´Kingsley Olie, 2-1 63´ Kingsley Olie, 3-2 79´ Ali Burrniku, 4-2 89´Kingsley Olie.
 
Det var en böljande match där gästerna tog ledningen först. Det dröjde dock inte länge innan hemmalaget kvitterade genom Kingsley Ndidi Olie som gjorde ett drömmål, ett långtskott uppe i målvaktens vänstra kryss. Det var jämnt mellan de båda lagen och ställningen 1-1 stod sig till halvtidsvilan.
 
I den andra halvleken var gästerna det bollförande laget med Prespa som kom upp i anfall genom kontringar och uppspel. Hemmalaget gjorde 2-1 målet efter att ha pressat målvakten i FC Rosengård. Efter en hemåtpassning till målvakten i FCR så fortsatte Kingsley att jaga bollen och målvakten sköt bollen på Prespas mittfältare vilket gjorde att bollen studsade i mål.
 
Det gick bara fyra minuter innan gästerna kvitterade på en hörna från vänster och ställningen var utjämnad för andra gången i matchen.
 
Matchen stod och vägde och anfallen fortsatte åt båda håll. Till slut gav kontringarna utdelning för dem vitklädda. Prespa Birlik kom i en kontring med tre spelare och nyförvärvet Ali Burrniku som blev inbytt i den 58:e minuten, avslutade anfallet när han placerade in 3-2.
 
I matchens slutminuter punkterade Kingsley Ndidi Olie matchen samtidigt som han fullbordade sitt hattrick. Slutresultat skrevs till 4-2 och det blev en stor derbyseger för Prespa Birlik på Heleneholms IP där över 200 åskådare fanns på plats.
 
Hattrickhjälten Kingsley Olie var glad efter segern och sade att laget lyckades åstadkomma uppgiften och planen som de hade inför matchen.
 
– Det var vårt mål att lämna planen med stora leenden som jag sa inför matchen och det lyckades vi med. Det var en bra match med mycket bra prestationer från hela laget och mig själv, det känns naturligtvis extra speciellt att göra tre mål i ett derby, säger Kingsley Olie på frågan om lagets och hans egen insats.

Kingsley var också glad över att det kom så många åskådare till Heleneholms IP.
 
– Jag blir alltid extra motiverad av att spela en match när det är fler åskådare på plats för jag vill bara spela fotboll och visa världen och människor min talang och vad jag är kapabel till. ”When you know your job you just enjoy yourself and get inspired by showcasting it to the world”, citerar Kingsley Olie och fortsätter:
 
– Jag vill rikta ett stort tack till våra supportrar som kom och stöttade laget och till de som inte kunde närvara på plats av olika anledningar. Ett stort tack till mina lagkamrater, tränare, klubbledare och hela PB-familjen och ett speciellt tack till den enda Esad Hamzic (lagets materialförvaltare), respekt.
 
Segern är Prespa Birliks tredje raka seger efter dem tidigare vinsterna mot Ullareds IK och Varbergs GIF FK och formen fortsätter att peka uppåt. Man befäster niondeplatsen i tabellen med 14 poäng inspelade på 11 matcher, laget har lika många poäng och samma målskillnad som Assyriska BK som ligger åtta
 
– Väldigt viktig seger för oss i en match där vi var det bättre laget än våra motståndare i stora delar av matchen. Vi hade en väldigt bra matchplan som spelarna och ledarteam genomförde på ett exemplariskt sätt. Vi ville dominera mittplan och ligga rätt i våra positioner. Vi var ett av de starkaste lagen i början av säsongen i matchernas sista 30’ minuter med löpstyrka och fysisk dominans och med en hel del spelare som vi under tiden bytt ut har vi fått en liten dipp neråt tempomässigt de senaste 3-4 matcherna. Jag visste att killarna som fick chansen i de senaste matcherna skulle kommit i detta matchtempo redan igår och jag var säker at vi skulle få utdelning under de sista 30 minuterna där vi även taktiskt kunde påverka matchen från bänken då vi fått tre nya spelare med tyngd i sitt spel, säger huvudtränare Zlatan Nalic efter matchen och fortsätter:
 
– Kul att killarna fick lite ”payback” för sitt arbete då vi haft en del oflyt med resultaten i tidigare matcher. Visst har denna seger en extra tyngd då det var ett Malmöderby och att det var mot just FC Rosengår som på pappret är ett “stjärnspäckat ” lag och som är satsande seriefavoriter.
 
Den stora vinsten lämnar laget bakom sig nu då det om två dagar är dags för ny match.
 
– Redan idag lämnar vi denna match som blir historia och vänder oss mot nästkommande motståndare som vi möter på torsdag. Ett bra resultat i matchen mot Högaborg skulle ge tyngd till poängen som vi tog igår (mot FC Rosengård). Vi har en match som heter 2018 och den är uppdelad i 26 halvlekar (matcher). Det är klart vi ska ta vara på och glädjas åt och få energi av de tillfällen när vi vinner matcher på vägen dit men armarna ska upp i luften tidigast efter att sista halvleken för år 2018 är färdigspelat. Idag (tisdag) ska träningens fokus ligga på återhämtning och transportera bort alla slaggprodukter från kroppen för att göra oss redo för matchen på torsdag. Det är full fokus på Högaborg nu, avslutar Zlatan Nalic.

För mer matchfakta, se här.
 
I nästa omgång som spelas redan på torsdag alltså åker PB till Helsingborg för att möta Högaborgs BK. Avspark för den matchen är klockan 19:00 på Harlyckans IP.