Inför Högaborgs BK - Prespa Birlik 

Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se
Foto: Gert Jacobsson, www.fotbollsbilder.se

Publicerad 20 juni 2018 15:30

12:e omgången drar igång för Prespa Birlik och flertalet av lagen i Division 2 Västra Götaland redan under torsdagskvällen, dagen innan midsommarafton. Prespa åker till Helsingborg för att ta sig an Högaborgs BK.
 
Det är ett formstarkt PB som åker till Helsingborg efter att man tagit en mycket stark derbyseger i måndags mot FC Rosengård då de vann med hela 4-2. Kingsley Olie blev matchens lirare med sina tre mål och är i storform samtidigt som nyförvärvet Ali Burrniku debuterade och gjorde sitt första mål för klubben. Segern var Prespas tredje raka och dem vitklädda har nu totalt fyra segrar och placerar sig på nionde plats i serien med lika många poäng och samma målskillnad som åttan Assyriska BK.
 
Motståndarna Högaborgs Bollklubb (förkortat och kallat HBK) är en ny bekantskap för Prespa Birlik.  Det är en gammal anrik förening med anor från 1927 och man är kända för att ha tagit fram flera talangfulla spelare som har spelat på elitnivå och utomlands. Klubben har fostrat några av landets största fotbollsspelare så som Henrik Larsson och Mats Magnusson. Från dagens aktiva fotbollsspelare så är Högaborgs BK moderklubben till bröderna Martin och Marcus Olsson, Abdul Khalili som spelar för turkiska Kasimpasa, Imad Khalili i Hammarby IF och Jordan Larsson i IFK Norrköping.
 
Högaborg vann Division 3 förra säsongen och är nykomlingar i Division 2. Säsongen började bra för då man vann 2-0 hemma mot Kvarnby i premiären följt av en 1-0 förlust mot IFK Malmö och en andra raka hemmavinst mot Varbergs GIF med 4-2. Sedan dess har laget inte vunnit något och har två oavgjorda resultat och totalt sju förluster efter elva omgångar. På dem fem senaste matcherna har det blivit fyra förluster och en oavgjord (0-0 borta mot Assyriska BK). Dem ligger just nu på tolfte plats (negativ kvalplats) och har åtta poäng, med andra ord skiljer det sex poäng mellan PB och Högaborgs BK.
 
Däremot får ingen underskattning ske oavsett vad senaste resultaten och formen visar för respektive lag då resultaten i serien har visat att alla lag är kapabla att vinna och ta poäng ifrån varandra.
 
I Prespa Birlik är det fullt manskap på träningarna och följande trupp är uttagen till torsdag.
 
Viktor Jacobsson (MV), Carlos Mendoza (MV), Gani Bunjaku, Rasmus Larsson, Alban Merovci, Shemsedin Zabeli, William Andersson, Boris Bjelkanovic, Max Nordlinder, Muamet Asanovski (K), Ali Burrniku, Sandro Nalic, Hogr Aziz, Omar Khattab, Antonis Vasileiou, Kingsley Ndidi Olie, Besemir Faniq, Emin Karaman.
 
Inför matchen har vi pratat med en av debutanterna från matchen mot FC Rosengård, Ali Burrniku, som gjorde ett superinhopp och som berättar om känslan efter att ha skrivit på för Prespa Birlik samt derbyvinsten:
 
– Det känns väldigt bra och det är kul att få representera Prespa Birlik. Det var en väldigt skön känsla (att vinna derbyt) och jag kunde inte ha fått en bättre start i klubben. Det var tre viktiga poäng och jag hoppas att vi fortsätter på den här vägen, säger Ali Burrniku och fortsätter att prata om inför nästa motstånd:
 
– Jag har inte riktig koll på Högaborgs BK men det lär bli en svår match. Vi åker till Helsingborg med tre raka vinster i bagaget och har har en god känsla inom gruppen men vi måste dock försöka lägga det åt sidan på torsdag och istället fokusera på vad som ska komma. Förhoppningsvis får vi med oss ett bra resultat hem till Malmö.
 
Inför matchen har vi även tagit en pratstund med lagets mittback, William Andersson, som varit en viktig spelare under våren. På frågan om vad som har varit lagets nyckel till den goda uppryckningen och formen samt den dåliga inledningen av säsongen så säger William:
 
– Nyckeln har varit att vi hela tiden trott på oss själva och varandra även när det inte gick vår väg, misstagen har blivit mindre. Vi vet vilka duktiga fotbollsspelare vi har i laget och alla är här för att vinna. Däremot har vi mer att bevisa för både oss själva och alla andra som stöttar oss, vi är inte nöjda med detta. Vi fick en trög start på säsongen, det gick inte som vi hade tänkt oss i början men där är många matcher kvar och vi blickar framåt och tar en match i taget.
 
– Matchen mot Högaborg kommer bli en match där vi måste fortsätta spela vår fotboll och kämpa för varandra. Som alla andra matcher går vi in för att ta tre poäng och viktigast av allt är att vi gör fler mål än våra motståndare, avslutar William Andersson.
 
Huvudtränare Zlatan Nalic poängterade efter vinsten mot FC Rosengård att det är full fokus på Högaborg nu och att vinna här blir jätteviktigt för PB då poängen som står på spel mot Högaborg kommer ge mer tyngd.
 
– Poängen som vi tog mot FC Rosengård kommer ha sin tyngd enbart om vi tar poäng mot Högaborg. Det är lätt att bli ”fartblind” efter vinsten senast och därför hissar jag en röd varningsflagga inför matchen imorgon (läs onsdag). Delvis på grund av att vi fått bra resultat i de senaste matcherna och delvis för att vi möter ett riktigt bra lag som förtjänar en bättre tabellplacering men även på grund av att vi bara haft en dags vila mellan två tuffa matcher, säger Zlatan Nalic och syftar på matchen mot FC Rosengård som spelades i måndags följt av en träning på tisdagen och en vilodag innan Högaborgsmatchen.
 
– Jag hoppas vi kan utnyttja vårt välmående och bredden vi har i truppen och ta en vinst i Helsingborg. Som jag påpekat flera gånger innan, vi går alltid in i alla matcher för att vinna. Gällande läget i truppen så är alla spelare tillgängliga, avslutar Zlatan Nalic.

Vi uppmanar alla våra supportrar som kan och har tid, att ta sig till Helsingborg och heja fram laget till en fjärde raka seger! 
 
Högaborgs BK - KSF Prespa Birlik
Torsdag 21/6 kl 19:00
Harlyckans IP